112-nieuws: autobrand in Vught • man crasht tijdens achtervolging - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: autobrand in Vught • man crasht tijdens achtervolging

23 januari om 21:56 • Aangepast 31 januari om 16:48
nl
Wachten op privacy instellingen...
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.50

Auto's verwoest door brand in Tilburg

Bij een brand op de Rozenburgstraat in het Tilburgse stadsdeel De Reeshof zijn rond halftien twee auto's door brand verwoest. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. De Tilburgse brandweer heeft de brand geblust.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
21.50

Verdachte van gewapende bedreiging crasht bij achtervolging op A58

De politie heeft zondagavond een man achtervolgd op de snelweg A58 vanuit Tilburg richting Eindhoven. Dat gebeurde naar aanleiding van een bedreiging met een vuurwapen. De verdachte crashte met hoge snelheid.

21.27

Auto geblust in Vught, politie vermoedt brandstichting

Een auto is zondagavond aan de Julianalaan in Vught in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat de wagen in brand gestoken is. Er is een burgernetbericht verstuurd.

20.45

Cafetaria Bergen op Zoom overvallen

Aan de Noordgeest in Bergen op Zoom is zondagavond rond twintig over acht een cafetaria overvallen. De dader rende weg en is in de omgeving van de Groenplaats overmeesterd door omstanders.

19.59

Politie pakt rijbewijs quadrijder af

Wachten op privacy instellingen...
19.42

Autobrand in Vught

Wachten op privacy instellingen...
19.00

Auto vliegt uit de bocht in Rijsbergen

Op de Breedschotsestraat in Rijsbergen is rond zes uur een automobilist door onbekende reden uit de bocht gevlogen. De auto vloog over een sloot en kwam tot stilstand in een weiland bij een huis. De auto raakte flink beschadigd en is door een berger getakeld. De automobilist werd door de politie meegenomen. Zowel de chauffeur als een inzittende raakten niet gewond.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
18.30

Dode bij ernstig ongeval in Best

Op de Vleutstraat in Best is zondag een zwaar ongeval gebeurd. Een auto met twee inzittenden reed door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een boom. De klap was zo hevig dat de mannelijke bestuurder ter plaatse overleed. Een vrouwelijke inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.00

Drugsafval gevonden in Helvoirt

Op een parkeerplaatsje aan de Margrietweg in Helvoirt is rond 17:00 uur drugsafval aangetroffen. Het bleek te gaan om oude hennepplanten. Bij de dumping lagen verschillende zakken met houden zakken met hennep. Ook lagen er stroomkabels, kannen waar groeistoffen in hebben gezeten en lampen. Wie de dumping heeft gedaan is onbekend. Het afval wordt opgeruimd door de gemeente.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
11.25

Verdachten gooien geld weg tijdens vlucht voor politie

De politie heeft vrijdagavond in Eindhoven twee verdachten opgepakt die een groot geldbedrag op zak hadden. De politie hield de twee staande, omdat ze zich verdacht gedroegen. Ze gingen ervandoor en gooiden geld weg. Op het Floraplein kregen agenten de twee te pakken en bleek dat ze nog veel meer geld bij zich hadden. Om welk bedrag het gaat, wil de politie niet zeggen. De verdachten zijn een 28-jarige man uit Roermond en een 21-jarige man uit Baexem.

10.57

Illegaal pokertoernooi Waalwijk

Agenten zijn zaterdag rond middernacht een gebouw aan de Grotestraat in Waalwijk binnengevallen na signalen dat daar verdachte situaties zouden plaatsvinden. Daar bleek een illegaal pokertoernooi bezig te zijn. Veertig mensen namen hieraan deel, aan vier tafels. Alle aanwezigen zijn gecontroleerd en kregen een boete vanwege het overtreden van de coronamaatregelen. Het aanwezige geld, bijna 7500 euro, is in beslag genomen.

09.53

Duo vast op verdenking stelen auto

Twee mannen die ervan worden verdacht dat ze een auto wilden stelen in de Francklaan in Breda zijn zaterdagavond aangehouden. De eigenaar van de auto had de twee in zijn auto zien zitten. Daarop renden de twee snel weg. Een oplettende buurtbewoner gaf hun signalement door en op basis daarvan konden de twee al snel worden aangehouden in de Ravellaan. Surveillancehond Bruno vond in de buurt de spullen die waarschijnlijk door de mannen gebruikt zijn bij het openmaken van de auto.

09.42

Scooterrijder zonder rijbewijs aangehouden na achtervolging

Een 20-jarige scooterrijder zonder rijbewijs is zaterdagavond aangehouden in de Van Kalmthoutlaan in Tilburg. Hij had zakjes softdrugs bij zich en toen een agent hem fouilleerde, kwam ook nog een mes tevoorschijn. Daarop ging de man ervandoor, maar na een korte achtervolging en het gebruiken van wat pepperspray kon de man alsnog worden aangehouden. Een eerste indicatieve test in het politiebureau wees uit dat de man onder invloed van drugs was.

07.13

Duizenden stekplanten in huis Tilburg

In het huis aan de Tartinistraat in Tilburg, waar vrijdagavond een in werking zijnde hennepkwekerij werd ontdekt, zijn ruim vijfduizend stekplanten en zevenhonderd zogenoemde moederplanten ontdekt. Dat maakte de politie zaterdag bekend. In eerste instantie werd nog gedacht aan enkele honderden planten. De hennepstekkerij is direct ontmanteld en de planten zijn vernietigd.

Wachten op privacy instellingen...
05.48

Brand huis Maren-Kessel

In de uitbouw van een huis aan de Pastoor Roesweg in Maren-Kessel brak zaterdagnacht rond vijf uur brand uit. De vlammen sloegen uit het dak. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. De brandweer verwijderde diverse dakpannen om te controleren dat het vuur volledig was gedoofd. Een bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Wachten op privacy instellingen...
De brand brak uit bij de uitbouw van het huis in Maren-Kessel (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brand brak uit bij de uitbouw van het huis in Maren-Kessel (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
04.05

Ruiten huis Den Bosch scheuren bij autobrand

De ruiten van een appartement aan de Celsiusstraat in Den Bosch zijn zaterdagnacht gescheurd vanwege de hitte die vrijkwam bij een felle autobrand. Die autobrand werd rond halfdrie ontdekt. De brandweer werd snel gebeld, maar die kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Een buurtbewoner kon wel voorkomen dat het vuur zou overslaan naar een andere auto. Hoe de autobrand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
02.34

Schoorsteenbrand in Boxtel

In een huis aan de Halderheiweg in Boxtel woedde zaterdag vlak na middernacht een schoorsteenbrand. Uit de schoorsteen zag een correspondent vonken komen. De brandweer veegde het schoorsteenkanaal schoon. De brandende restanten werden beneden opgevangen en buiten afgeblust. De brand trok het nodige bekijks van buurtbewoners, die de sirenes van de brandweerauto's hadden gehoord.

De brandweer veegde het schoorsteenkanaal van het huis aan de Halderheiweg in Boxtel schoon (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer veegde het schoorsteenkanaal van het huis aan de Halderheiweg in Boxtel schoon (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
01.27

Automobilist aangehouden op A67

Een automobilist is zaterdagnacht aangehouden na een kopstaartbotsing op de A67 bij Mierlo. De bestuurder zat in de auto die met hoge snelheid achterop een andere auto reed. Die tweede auto belandde vervolgens tegen de vangrail. De aangehouden automobilist zou teveel hebben gedronken. De vangrail was dusdanig beschadigd, dat er midden in de nacht een spoedreparatie moest plaatsvinden. Daarom werd een tijd lang een rijstrook afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
De twee auto's raakten aanzienlijk beschadigd bij de botsing op de A67 bij Mierlo (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De twee auto's raakten aanzienlijk beschadigd bij de botsing op de A67 bij Mierlo (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.00

Dronken automobilist zonder rijbewijs B aangehouden

Een 27-jarige automobilist is vrijdag aangehouden in Waalwijk omdat hij rondreed terwijl hij niet beschikt over rijbewijs B. Daarnaast bleek hij op dat moment dronken. Hij had ruim vijf keer meer gedronken dan is toegestaan, maakte de politie zaterdag bekend. De man kreeg meerdere processen-verbaal, maar mocht na zijn verhoor niet naar huis. Hij had namelijk nog twaalf dagen gevangenisstraf openstaan. Die mag hij eerst gaan uitzitten. Hij werd daarop ingesloten in het cellencomplex.

23.28

Automobilist raakt van de weg in De Mortel

Een oudere automobilist is zaterdagavond in De Mortel van de weg geraakt en in een weiland langs de Bakelseweg beland. Onderweg raakte hij ook nog een boom. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de man aanspreekbaar maar hij is toch meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis. De man bleek te hebben gedronken.

De automobilist kwam in een weiland naast de Bakelseweg in De Mortel terecht (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De automobilist kwam in een weiland naast de Bakelseweg in De Mortel terecht (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
23.24

Automobilist is rijbewijs kwijt na racen

Een 23-jarige automobilist moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Een agent had hem betrapt toen hij met een snelheid van 143 kilometer per uur over de Boschdijk racete, door de bebouwde kom van Eindhoven. Daar geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De man had zijn rijbewijs pas sinds kort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone