'Schandalig, bal was over de lijn': PSV baalt van winnende treffer Ajax

23 januari 2022 om 17:32 • Aangepast 23 januari 2022 om 19:49
nl
Aanvoerder Marco van Ginkel van PSV keek kort na de verloren topper tegen Ajax (1-2) één keer de beelden terug van het winnende doelpunt van Noussair Mazraoui en wist toen genoeg. "Schandalig. Ik kan zo ook wel zien dat die bal uit is", zei Van Ginkel bij ESPN, over het omstreden moment in de aanloop naar de treffer.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Daley Blind leek de bal over de zijlijn te spelen, maar probeerde dat met een sliding te voorkomen. De grensrechter vlagde niet en scheidsrechter Danny Makkelie liet daarom doorspelen. Toen Mazraoui van afstand raak schoot, moest de VAR de beelden beoordelen. De videoarbiters achter de schermen konden niet met zekerheid vaststellen dat de bal over de zijlijn was gegaan en daarom bleef het doelpunt staan.

"Ik ben er doodziek van", aldus Van Ginkel, die na een uur spelen bij een stand van 1-1 was gewisseld door trainer Roger Schmidt. "Die bal was over de lijn." Aanvaller Cody Gakpo noemde het "een beetje apart" dat de goal niet werd afgekeurd. "Voor mij was de bal duidelijk over de lijn. Zelfs de spelers van Ajax zeggen dat. Ik snap eigenlijk niet waarom die treffer niet werd teruggefloten. Het geeft een oneerlijk gevoel."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.