Patiëntjes in Amphia Ziekenhuis krijgen vliegles van echte piloten

25 januari 2022 om 08:00 • Aangepast 25 januari 2022 om 08:32
nl
De kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda krijgt op 18 februari speciaal bezoek. Echte piloten komen die dag de jonge patiëntjes met behulp van een VR-bril leren hoe ze moeten vliegen. Deze levensechte ervaring moet de kinderen afleiden van hun problemen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Zodra de virtual reality (VR) bril wordt opgezet, ontstaat er voor de zieke kinderen een levensechte wereld. Een wereld zonder zorgen waarin zij de controle hebben. De Stichting Pilots For Charity trakteert de patiëntjes van het Amphia Ziekenhuis op een heuse vliegervaring onder begeleiding van échte piloten.

"Als ze een looping maken dan voelt dat ook echt zo!', vertelt Giel Baaij, vrijwilliger bij Pilots For Charity. "Ze beleven die op een veilige manier zoals een echte piloot. Dat vinden ze helemaal geweldig. Er was laatst een kind dat wel twintig loopings achter elkaar maakte."

De zieke kinderen, van zes tot en met zeventien jaar, worden geholpen door een echte piloot. Die gezagvoerder doet dat op vrijwillige basis maar verschijnt wel met alle toeters en bellen.

"De ervaring is zo compleet mogelijk", vervolgt Baaij. "De piloot heeft dan ook zijn vliegkostuum aan, inclusief pet, en een stuurknuppel bij zich. Daarnaast nemen ze een echte vliegtuigtrolley mee, zo eentje waar normaal eten en drinken mee wordt geserveerd. Die is voorzien van een laptop, VR-bril en accu's. Alles wordt in het werk gesteld om de kinderen een mooie ervaring te geven zodat ze hun misère even vergeten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.