Bijna alle mountainbikes gestolen bij oude wielerclub Mathieu van der Poel

24 januari 2022 om 21:20 • Aangepast 25 januari 2022 om 08:31
nl
Het bestuur van RSC de Zuidwesthoek zit met de handen in het haar. Dit weekend werd ingebroken in de fietsenstalling. Ongeveer dertig mountainbikes zijn weg. De kostenpost: 15.000 tot 20.000 euro. De wielervereniging is niet verzekerd. "We kunnen woensdagmiddag niet met de jeugd trainen."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Zaterdagochtend om twaalf uur stonden ze er nog. Een hele rij mountainbikes van het merk Giant Talon. Zondagochtend waren ze weg. Inbrekers wisten in de metalen fietsenstalling te komen.

"Aan de achterkant, uit het zicht. Ze hebben met een soort knabbelschaar een deel van de beplating opengesneden. Het was een klein gat maar genoeg om de fietsen er één voor één uit te halen", zegt penningmeester Marco van Eijkeren.

Eén fiets gevonden
Bij de naburige school hangen camera's, maar die sloegen niet aan omdat het te ver weg was en er dus geen beweging zichtbaar was. "We hebben uiteindelijk één fiets teruggevonden, achterin het bos, een paar kilometer verderop. De dieven moeten met een aanhanger of vrachtwagentje zijn geweest. Ze hebben een paar mountainbikes laten staan, waarschijnlijk hadden ze geen plek meer."

De racefietsen, sommige nog duurder dan de gestolen mountainbikes, lieten ze ongemoeid. "Daar is waarschijnlijk geen markt voor en naar mountainbikes is momenteel heel veel vraag", zo weet Van Eijkeren die aangifte heeft gedaan bij de politie. Hij hoopt dat de daders snel gepakt worden.

"Ik heb al op Marktplaats gekeken en ook andere verenigingen ingeseind. Zolang de fietsen niet terug zijn, hebben we een probleem. Iedere woensdagmiddag gebruikt de jeugd van zes tot twaalf jaar de fietsen. De komende training is geannuleerd. We kijken naar een alternatief. Misschien kunnen we fietsen huren. We gaan ook in gesprek met de gemeente of ze ons kunnen helpen. Sponsors vinden in deze coronatijd zal lastig zijn."

De racefiets en een enkele mountainbike lieten de dieven staan. Foto: RSC de Zuidwesthoek.
De racefiets en een enkele mountainbike lieten de dieven staan. Foto: RSC de Zuidwesthoek.

Kweekvijver
RSC de Zuidwesthoek staat bekend als wielerkweekvijver en bracht talenten als Mathieu van der Poel, Thalita de Jong en Moreno Hofland voort.

Bij de verzekering kan RSC de Zuidwesthoek niet aankloppen. "Zo'n verzekering is onbetaalbaar. Bovendien eisen ze dan ook dat iedere individuele fiets in de fietsenstalling op slot staat."

Wat nu als ze niet teruggevonden worden en ook de gemeente niet kan helpen? Van Eijkeren zucht: "Ja, dat weet ik ook niet. Het gaat om een schade van 15.000 tot 20.000 euro, dan kunnen we de club wel opdoeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.