Moordzaak Heidy Goedhart in de herhaling: 17,5 jaar cel geëist tegen Wim S. - Omroep Brabant

Moordzaak Heidy Goedhart in de herhaling: 17,5 jaar cel geëist tegen Wim S.

26 januari om 13:04 • Aangepast 27 januari om 12:57
nl
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 17,5 jaar geëist tegen Wim S. uit Kaatsheuvel voor de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart. De advocaat-generaal sprak woensdag in het hof in Den Haag van 'een gruwelijke moord' en 'en laffe daad'. Het hof gaf hem eerder 20 jaar cel, maar de Hoge Raad vernietigde die uitspraak.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De 46-jarige Wim S. wordt ervan verdacht dat hij op 19 december 2010 in de tuin bij hun woning in Kaatsheuvel zijn 34-jarige partner met een steen op het hoofd heeft geslagen en heeft gewurgd. Hun kinderen, twee jaar en nog geen zes maanden oud, lagen boven in bed.

Na de moord heeft hij volgens het OM een inbraak in scène gezet om het misdrijf te verhullen. De advocaat-generaal noemde het 'volstrekt onwaarschijnlijk' dat Goedhart door een inbreker was gedood.

Na de dood van Heidy Goedhart werd duidelijk dat S. er een dubbelleven op nahield en meerdere affaires had. Met zijn nieuwe partner stichtte hij een gezin.

S. heeft de beschuldiging altijd ontkend. Hij werd in 2018 door het hof in Den Bosch veroordeeld tot twintig jaar cel. De Hoge Raad vernietigde deze uitspraak en bepaalde dat het hof in Den Haag de zaak opnieuw moest doen.

Undercoveragenten
Volgens de Hoge Raad moest de rol duidelijker worden die undercoveragenten speelden. Zij verleidden hem in 2014 in het Spaanse Marbella tot een bekentenis. S. dacht dat hij een goedbetaalde baan bij een IT-bedrijf zou krijgen als hij de moord zou bekennen. Deze tactiek van de politie staat bekend als de Mr. Big-methode.

De advocaat-generaal zei woensdag dat hij ook zonder die bekentenis voldoende bewijs ziet dat Wim S. de moord heeft gepleegd.

S. is momenteel op vrije voeten. Zijn voorlopige hechtenis werd vorig jaar geschorst.

LEES OOK:

Justitie wil Wim S. nog steeds 18 jaar de cel in hebben voor moord op Heidy Goedhart

Hoger beroep in moordzaak Heidy Goedhart uitgesteld

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.