112-nieuws: bestelbusje in vlammen op • drugsvangst bij politiecontrole - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: bestelbusje in vlammen op • drugsvangst bij politiecontrole

28 januari 2022 om 15:34 • Aangepast 4 februari 2022 om 16:03
nl
In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

16.46

Hinder op A59 komt door vrachtwagen die van de weg raakte

De verkeershinder op de A59 bij knooppunt Hintham in de richting van Den Bosch komt door een vrachtwagen die in de berm is beland. De wagen staat schuin tegen de geluidswal aangeleund in de berm. De chauffeur is ongedeerd gebleven.

Waarschijnlijk staat de vrachtwagen zo rond zeven uur vanavond weer op zijn wielen. Dan moet ook de vangrail nog worden gerepareerd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vison
Foto: Bart Meesters/SQ Vison
16.20

Hennepkwekerij op zolder in Heesch

In een huis in Heesch is op zolder een hennepkwekerij gevonden. Die kwam aan het licht nadat de politie een melding had gekregen en een warmtemeting bij het huis had gedaan. Er stonden 127 plantjes op de zolder.

De kwekerij is geruimd en er is een verdachte aangehouden.

15.46

Politie houdt 'Rambo' aan bij controle op A16

De politie heeft donderdagavond een Fransman aangehouden bij een controle op de A16 bij Moerdijk. De man bleek een behoorlijk wapenarsenaal in de auto te hebben liggen. Agenten zagen in het portier al een grote taser liggen, dat is in Nederland verboden.

Agenten doorzochten de auto en vonden naast de taser ook ng 3 flesjes pepperspray, 2 pepperspray-guns, 2 messen, een honkbalknuppel, softdrugs, paddo's en canabiskoekjes. En, zoals de politie in hun bericht op Facebook omschrijft: "attributen die normaal gesproken gebruikt worden bij intieme momenten. Op zich niet strafbaar, maar gezien de attributen en de hoeveelheid toch wel erg bijzonder."

Foto: Politie Landelijke Eenheid Zuidwest
Foto: Politie Landelijke Eenheid Zuidwest
15.35

Twee rijstroken op A59 dicht

Op de A59 in richting Den Bosch zijn twee rijstroken afgesloten bij knooppunt Raamsdonksveer.

Wachten op privacy instellingen...
15.15

Bestelbusje in lichterlaaie in Oisterwijk

Een bestuurster van een bestelbusje zag rook onder haar motorkap uitkomen aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. Een correspondent meldt dat de auto die geparkeerd stond bij een wegwijzer binnen korte tijd in lichterlaaie stond. De vrouw kon nog net een aantal persoonlijke bezettingen uit haar voertuig halen.

De politie sloot de Pannenschuurlaan af voor het verkeer. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de brand. De rookpluim was goed te zien in de omgeving. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande busje afgevoerd.

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Flinke drugsvangst bij politiecontrole in Roosendaal

Bij een politiecontrole in Roosendaal is donderdag een 45-jarige man uit Sint Willebrord en een leeftijdsgenoot uit Roosendaal opgepakt voor het bezit van harddrugs. De twee hadden 26 zakjes cocaïne, 30 millimeter GHB en 12 gram amfetamine bij zich. Bij de controle werden daarnaast boetes uitgedeeld voor allerlei technische gebreken aan voertuigen. Een man (26) uit Roosendaal kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij 111 kilometer per uur door de bebouwde kom reed.

11.05

Opnieuw inbraak bij dierenopvang in Uden

Voor de tweede keer in korte tijd is er ingebroken bij het dierenopvangcentrum Hokazo in Uden. De toegangsdeuren werden net als de vorige keer vernield en de hal lag bezaaid met glasscherven. Toen de politie ter plaatste kwam, waren de daders al verdwenen. Ook dit keer werd er niets buitgemaakt.

In het pand hangen beveiligingscamera's, maar het beeldmateriaal is niet bruikbaar. Bij de dierenopvang gaan ze nu ook aan de buitenkant van het gebouw camera's ophangen.

09.35

Fietser aangereden op rotonde Breda

Een fietser is vrijdagochtend in Breda aangereden door een automobilist. Dit gebeurde op de rotonde die de Heerbaan met de Heusdenhoutsestraat verbindt. Wie er geen voorrang verleende, is volgens een correspondent niet duidelijk. "De politie onderzocht het een en ander." De fietser kon na behandeling door ambulancepersoneel zijn weg vervolgen. Ook de bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

De aanrijding vond plaats op de rotonde die de Heerbaan met de Heusdenhoutsestraat in Breda met elkaar verbindt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de rotonde die de Heerbaan met de Heusdenhoutsestraat in Breda met elkaar verbindt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
07.28

Rijbewijs taxichauffeur ingevorderd

Een 66-jarige taxichauffeur racete donderdagmiddag met een snelheid van gemiddeld 156 kilometer per uur over de A2 bij Boxtel, terwijl hij een kind vervoerde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, al voor de tweede keer in 2,5 jaar tijd. De keuring van de zogenoemde boordcomputer bleek ook te zijn verlopen. De taxichauffeur kreeg een boete van negenhonderd euro.

04.37

Winkel Tilburg vol rook

Het gebouw van Fietsenwinkel.nl aan de Schouwburgring in Tilburg stond donderdagnacht vol rook. De zogenoemde sleutelhouder van de zaak kreeg hiervan een melding en waarschuwde de brandweer. Die forceerde vier deuren, om te zien waar er brand woedde. Volgens een correspondent zou de brand ontstaan zijn in de kelder onder de Schouwburgpromenade. Bewoners van de appartementen boven de winkel zijn door de brandweer wakker gemaakt met het verzoek hun huizen te ventileren.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Automobilist aangehouden op A2

Een 45-jarige automobilist is donderdagmiddag aangehouden op de A2 bij Boxtel omdat hij zich niet hield aan de maximumsnelheid. Dat maakte de politie rond middernacht bekend. De man reed met een snelheid van 130 kilometer per uur over de snelweg, maar overdag geldt hier een snelheid van 100 kilometer per uur. De automobilist bleek onder invloed te zijn van softdrugs. Er is bloed van hem afgenomen in het politiebureau.

22.00

Achtervolging na vechtpartij in Den Bosch

Agenten hebben donderdagavond een automobilist achtervolgd die ervandoor ging na een vechtpartij op de Otto Copestraat in Den Bosch, waarbij meerdere mensen betrokken waren. Op de Cederstraat raakte de politieauto de achtervolgde auto. Of de bestuurder van de achtervolgde auto vervolgens is aangehouden, is niet bekendgemaakt. Wel meldt de politie dat er onderzoek wordt gedaan.

17.53

Bestelbus rijdt door schutting in Gilze

De bestuurder van een kleine bestelbus is donderdagmiddag door een soort schutting gereden in Gilze. Dit gebeurde langs de weg Klein Zwitserland. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Het lijkt er volgens een correspondent op dat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone