Video

Oer-PSV'er Hendrix naar Feyenoord: 'Geen verraad want de vijand heet Ajax'

28 januari 2022 om 12:40 • Aangepast 28 januari 2022 om 15:55
nl
Als oer-PSV'er Jorrit Hendrix ooit terug zou keren in de eredivisie, dan zou dat toch alleen maar bij PSV kunnen zijn? Hendrix doorliep immers de PSV-jeugdopleiding en speelde acht jaar in het eerste elftal in Eindhoven. Nu is het 'kind van de club' terug in de eredivisie, alleen niet in het Philips Stadion maar bij Feyenoord.
Profielfoto van NOSProfielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

"Als er dan een andere club in Nederland is, zou dat voor mijn gevoel alleen maar Feyenoord kunnen zijn. Feyenoord en PSV zijn altijd concurrenten geweest, maar volgens mij nooit echte rivalen, zoals Ajax dat is."

Voor Hendrix voelt de keuze voor Feyenoord niet als verraad in de richting van Eindhoven, zo zei hij tegen de NOS. "Ik deel nog steeds dezelfde vijand", wijst de middenvelder richting Amsterdam.

De 26-jarige Hendrix vertrok vorig jaar in de winter bij PSV nadat hij 17 jaar had rondgelopen op De Herdgang. Bij Spartak Moskou verwachtte de eenmalig Oranje-international 'een mooi avontuur', maar dat liep even anders. Dat avontuur beperkte zich vaak tot de reservebank.

"Ik heb er nu nog steeds geen spijt van dat ik toen die keuze heb gemaakt."

"Ik heb er nu nog steeds geen spijt van dat ik toen die keuze heb gemaakt, alleen sportief heeft het niet heel goed uitgepakt, helaas", zegt Hendrix. "Voor mijn gevoel heb ik niet echt een kans gehad mezelf te laten zien."

Ongelukkig was Hendrix niet in de Russische hoofdstad. "Het leven daar was prima, we hadden alles goed op de rit. Ik kom echt niet met hangende pootjes terug." Hendrix wilde vechten voor zijn kans in Moskou, maar toen meldde Feyenoord zich als huurkandidaat.

Hendrix, die bij Feyenoord zal moeten vechten voor een plek op het middenveld, ziet 'een team dat staat en draait, maar ik heb de keuze voor Feyenoord niet voor niets gemaakt en zie zelf mogelijkheden'.

De middenvelder heeft nog zo'n drie maanden om zich in de basis te spelen voor een bijzondere dag. Op zondag 8 mei ontvangt zijn nieuwe club Feyenoord zijn oude club PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.