Lenny Kuhr was nooit helemaal weg, maar maakt nu toch een comeback

28 januari 2022 om 14:28 • Aangepast 31 januari 2022 om 09:44
nl
Lenny Kuhr is terug. Was ze ooit weg dan? Nee, nooit helemaal. In 1969 werd ze in één klap een ster toen ze het Songfestival won met 'De Troubadour'. En in de vijftig jaar daarna bleef ze altijd muziek maken. Maar de zalen werden kleiner en haar cd's maakte ze in eigen beheer. Nu is ze helemaal terug van nooit weggeweest met een album dat alom bejubeld wordt. Nederland 'ontdekt' Lenny Kuhr opnieuw. Zondag vertelt ze erover in KRAAK. en natuurlijk zingt ze ook.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Voor het eerst in lange tijd werd Lenny nu weer 'in de watten gelegd' door een platenmaatschappij. Excelsior in Amsterdam zag er wel wat in om de Nuenense zangeres 'in de herfst van haar leven' opnieuw tot artistieke bloei te brengen. En dat is gelukt.

Speciaal voor haar schreef Stef Bos het nummer 'Nog steeds een troubadour'. Ook Spinvis schreef een nummer. En Elke Vierveijzer uit Son en Breugel. Ook zingt ze een liedje van haar dochter die in Israël woont en van haar in 2014 overleden partner Herman Pieter de Boer.

De titel van het album is eenvoudigweg 'Lenny Kuhr'. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit. Vrijdag kwam haar album uit en in februari gaat ze het presenteren in Paradiso in Amsterdam.

Verder in KRAAK
Verder zondag in KRAAK kickbokser Robbie Hageman uit Eindhoven. Hij maakte deze week bekend dat hij stopt met zijn sport. Want hij moet opnieuw geopereerd worden aan een hersentumor. Hij is optimistisch over de toekomst, maar beseft dat topsport nu even niet kan. Wekelijks is Robbie nu ook te zien op tv in 'Kamp Van Koningsbrugge'.

En: het is nu precies 25 jaar geleden dat de varkenspest toesloeg. Een trauma voor de varkenshouders in Brabant. Te gast is varkenshouder Bart van Kerkhof uit Wintelre die het over een andere boeg gooit. Hij begint een dierencrematorium.

KRAAK. wordt zondag live uitgezonden om 12.00 uur, en daarna vaak herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.