Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen - Omroep Brabant

Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen

28 januari om 11:08 • Aangepast 29 januari om 11:05
nl
Er komen waarschijnlijk speciale coronaregels voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat hier maandag over met burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch en zijn collega's Annemarie Penn-te Strake (Maastricht) en Hubert Bruls (Nijmegen).
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart is het carnaval. In die tijd geldt nog dat alle horeca om tien uur 's avonds de deuren moet sluiten. Ook is groepsvorming ongewenst en er moet nog anderhalve meter afstand worden gehouden.

Maar carnavalvierders hossen arm in arm en lopen in groepen op straat. De optochten zijn al vrijwel overal afgelast, maar in kroegen zal zeker carnaval worden gevierd, denken de burgemeesters.

Zo snel mogelijk duidelijkheid
Ze willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over wat er wel en niet mag tijdens carnaval. Ook willen de burgemeesters één lijn trekken, zodat carnavalisten niet massaal naar de gemeente gaan waar ze de meeste vrijheid hebben.

Mikkers is bij het gesprek namens de provincie Noord-Brabant, Penn-te Strake vertegenwoordigt Limburg en Bruls Gelderland-Zuid, de Achterhoek en andere plaatsen waar carnaval wordt gevierd. De drie burgemeesters praten maandag, voorafgaand aan het Veiligheidsberaad met Yesilgöz.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.