Finn Stokkers 3 keer in basis en 3 keer wint RKC: 'Hopelijk is er verband' - Omroep Brabant

Finn Stokkers 3 keer in basis en 3 keer wint RKC: 'Hopelijk is er verband'

30 januari om 10:00
nl
Finn Stokkers was misschien door veel RKC-supporters al afgeschreven. Maar de spits knokte zich met succes terug in het basiselftal. De laatste drie wedstrijden kon hij rekenen op een basisplek en niet geheel toevallig wonnen de Waalwijkers alle drie die wedstrijden. Het missende puzzelstukje lijkt gevonden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Wanneer Stokkers bovenstaande statistiek krijgt voorgelegd kan hij een lach niet onderdrukken. “Haha! Laten we hopen dat er een verband is. Ik heb er in ieder geval hard voor moeten knokken want ik had het begin van het seizoen wel anders voor mij gezien.”

Vorig seizoen begon Finn Stokkers nog voortvarend aan het seizoen en had hij voor de winterstop al vijf doelpunten gemaakt. Daarna kwam de klad erin en raakte hij zijn basisplaats kwijt. Ook dit seizoen begon hij als reserve. De spits leek op een zijspoor te zitten bij de Waalwijkers. Een gesprek met de trainer volgde.

"Mijn mental coach zei dat ik de beste versie van mezelf moest worden.”

“Ik heb bij de trainer aangegeven dat ik vond dat ik moest spelen. Hij dacht daar op dat moment anders over. Dan botst dat wel eens met elkaar. Er ontstaat een stevige woordenwisseling. Geen ruzie hoor, maar je zegt elkaar de waarheid.

Wachten op privacy instellingen...

Naast een gesprek met de trainer sprak hij ook met zijn mental coach. “Je ziet tegenwoordig dat het vaak fout gaat bij jongens als ze geen basisplek meer hebben. Dat is heel moeilijk te accepteren. Mijn mental coach heeft daarin geholpen. Hij zorgde ervoor dat ik me niet moest laten afleiden door het feit dat ik niet speelde, maar dat ik juist de beste versie van mezelf moest worden.”

"Het is een voorrecht om voetballer te zijn, dat beseft niet altijd iedereen"

Uiteindelijk kreeg Stokkers in de eerste wedstrijd na de winterstop ineens weer een basisplaats. “Zo snel had ik het niet verwacht. Maar je kunt wel zeggen dat ik die kans met beide handen heb aangegrepen.”

De spits wil het seizoen goed afsluiten en hoopt deze vorm vast te houden. Overigens vindt hij dat hij niet mag klagen als profvoetballer. “Het is een voorrecht om voetballer te zijn, dat beseft niet altijd iedereen. Wij mogen elke dag doen wat we als klein jongetje op een pleintje deden. Elke jongen droomt van een carrière als profvoetballer. Ik ben dankbaar dat ik dit mee mag maken.”

Het contract van de 25-jarige aanvaller loopt aan het einde van het seizoen af. Maar daar is Stokkers zelf nog niet mee bezig. “Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik alleen wil horen als er concrete interesse is. De club heeft ook nog niks laten weten. Eerst gaan we handhaven, daarna zien we wel verder.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.