Lion Kaak schiet TOP Oss langs FC Den Bosch in sfeervolle Brabantse derby

28 januari 2022 om 21:52 • Aangepast 29 januari 2022 om 11:29
Lang leek de Brabantse derby tussen TOP Oss en FC Den Boch geen winnaar op te leveren. Maar vlak voor tijd werd Lion Kaak met een volley de matchwinner van deze sfeervolle wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie (2-1).

Onder toeziend oog van 1500 TOP Oss-supporters begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. De confrontatie tussen TOP en FC Den Bosch is niet voor niks een derby: veel harde duels en er werd gevochten voor elke meter.

Het niveau was minder maar dat maakte de wedstrijd niet minder aantrekkelijk. De thuisploeg had het optische overwicht en was het meest gevaarlijk. Al moest het oppassen voor de mogelijkheden van de bezoekers in de omschakeling. Daarnaast maakten de thuissupporters er een mooi feestje van op de thuistribune. Het duel mocht alleen bekeken worden door mensen uit de gemeente Oss en directe omgeving.

Vlak voor rust werd de ban gebroken door Justin Mathieu. De aanvaller schoot met een mooie volley de Ossenaren op voorsprong: 1-0.

Na rust liet FC Den Bosch zich iets meer zien. Tot grote kansen leidde het niet. TOP Oss leek de zaak goed op orde te hebben maar een kwartier voor tijd ging het mis voor de thuisploeg. Niels Fleuren kopte uit een corner de bal in eigen doel. Een gelukkige gelijkmaker voor de bezoekers.

Waar de Bosschenaren juist vleugels leken te kregen na de gelijkmaker viel drie minuten voor tijd het winnende doelpunt toch aan de andere kant. Lion Kaak schoot vanaf de rand van de zestien de 2-1 binnen. Het zorgde voor een ontploffing in het Frans Heesen Stadion. In de slotfase hield de thuisploeg de voorsprong vast en zo werd het een zwaarbevochten overwinning op rivaal FC Den Bosch.