Video

Paard overlijdt na aanrijding in Berghem, dier was ontsnapt uit weiland

29 januari 2022 om 09:13 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:15
nl
Een paard is vrijdagavond laat overleden in Berghem na een aanrijding op de Valendonkstraat, net buiten het dorp. De aanrijding vond plaats rond kwart voor twaalf. Een politiewoordvoerster spreekt van een 'noodlottig ongeluk'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de woordvoerster staat er om het weiland waar het paard stond geen hek, er is wel een sloot. Via die sloot kwam het paard op de Valendonkstraat terecht. Daar ging het vervolgens mis en werd het dier aangereden. Degene die dit deed, waarschuwde meteen de hulpdiensten.

Inslapen
Het dier belandde na de aanrijding in een sloot. De brandweer wist het paard kort na middernacht met behulp van brandweerslangen en veel mankracht uit het koude water te trekken.

Een dierenarts was snel aanwezig. Zij zag dat het dier bij de aanrijding twee benen had gebroken. Om het dier verder lijden te besparen, is besloten het te laten inslapen. Om dit moment niet zichtbaar te laten zijn voor voorbijgangers, plaatse de brandweer een tent om het dier heen.

Omdat het paard twee gebroken benen had opgelopen, werd besloten het dier te laten inslapen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Omdat het paard twee gebroken benen had opgelopen, werd besloten het dier te laten inslapen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.