Hockeysters Den Bosch veroveren landstitel in de zaal na bizarre slotfase

29 januari 2022 om 15:30 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:03
De zaalhockeysters van Den Bosch hebben na een bizarre slotfase de landstitel veroverd. In de laatste vier minuten boog de Bossche ploeg een 2-0 achterstand tegen Hurley om in een 2-3 overwinning.
Profielfoto van NOS
NOS

Den Bosch moest het in de finale in Rotterdam doen zonder de bekende veld-internationals. Ook de ervaren Pleun van de Plas, die vorige week de winnende maakte in de halve finale tegen Pinoké, ontbrak. De aanvoerder van Den Bosch bereidt zich met het Nederlands team voor op de Pro League-wedstrijden tegen Spanje van volgende week.

Hurley, dat nog nooit een nationale zaalfinale speelde, had tot de tumultueuze slotfase het beste van het spel. Romée Corver zette haar ploeg in de eerste helft op 1-0 nadat ze de bal op een presenteerblaadje kreeg van de Den Bosch-verdediging.

Drie aanvallen
In de tweede helft leek Lieke van Wijk de wedstrijd te beslissen door uit een corner de 2-0 binnen de pushen. Maar in de slotfase had Den Bosch aan drie aanvallen genoeg om de wedstrijd compleet om te buigen.

Noor Omrani maakte vier minuten voor tijd de 2-1 door na een snelle tegenaanval de bal door de benen van Hurley-keepster Wendela van Dedem te werken.

Een minuut later maakte Teuntje de Wit de gelijkmaker. De winnende treffer kwam op naam van Maartje Krekelaar. De aanvoerder tikte de bal bijna vanaf de zijlijn knap binnen, waarna de speelsters van Den Bosch de negende landstitel in de zaal konden vieren.