Waarschuwing voor onstuimige maandag, windstoten tot 100 kilometer per uur

30 januari 2022 om 08:30 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:14
nl
Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten. Diana Woei van Weerplaza waarschuwt voor een onstuimige maandag. Ze adviseert alles dat los ligt in de tuin op te ruimen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Maandag trekt een lagedrukgebied over onze omgeving", legde Diana uit in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Rond het centrum van dit gebied - dat bij Groningen, Friesland en Drenthe komt te liggen - staat dan meestal weinig wind. Maar aan de zuidkant, waar wij ons bevinden, juist heel veel. Die wind komt vanuit het noordwesten. Dus haal alles wat los en vast zit zondagavond maar uit je tuin, het namelijk gaat echt flink waaien. Die windvlagen nemen zomaar dingen mee."

Volgens Diana zijn in de westelijke delen van de provincie windstoten tot zo'n honderd kilometer per uur mogelijk. "Vooral tijdens de ochtendspits kan dit lastig zijn. In het oosten zal het wat minder waaien, maar daar is toch windkracht zes mogelijk gedurende de ochtend en het begin van de middag. Daarbij is het bewolkt en buiig. Op sommige plaatsen kan veel regen vallen, tot tien millimeter."

Geregeld zonneschijn
Daarom raadt de weervrouw van Weerplaza aan te genieten van deze zondag, want die wordt volgens haar heel aardig. "Droog, met geregeld zonneschijn. De temperatuur zal 's middags wel iets lager dan zaterdag uitkomen, op zo'n 7 of 8 graden. Maar dit is nog steeds aan de hoge kant voor de tijd van het jaar, want 6 graden is gebruikelijk."

De wind - uit het noordwesten - waait zondag wat minder krachtig dan zaterdag. "Hooguit kracht drie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!