'PSV krijgt tientallen miljoenen na nieuwe deal met Brainport Eindhoven' - Omroep Brabant

'PSV krijgt tientallen miljoenen na nieuwe deal met Brainport Eindhoven'

2 februari 2022 om 07:37 • Aangepast 3 februari 2022 om 07:17
nl
PSV heeft een nieuwe sponsordeal bekendgemaakt die de Eindhovense voetbalclub enkele tientallen miljoenen euro's oplevert. De bedrijven die PSV sponsoren onder de naam Brainport Eindhoven hebben hun contracten met drie tot vijf jaar verlengd. Schoonmaakbedrijf CSU heeft zich er nieuw bijgevoegd. "Wij gaan met elkaar door om de regio nog sterker te maken", laat algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV weten.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

De betrokken bedrijven leggen allemaal ruim een miljoen euro per seizoen in. Ze zijn erg tevreden over de naamsbekendheid en uitstraling van Brainport Eindhoven als shirtsponsor. Sinds 2019 staat Brainport op de voorkant van het shirt en dat zal minstens tot 2027 zo blijven.

ASML, Jumbo, VDL Philips, Swinkels Family Brewers (Bavaria) en High Tech CampusEindhoven maken deel uit van een groep bedrijven uit Metropoolregio Brainport Eindhoven.

"De samenwerking tussen deze topbedrijven en PSV wordt door velen gezien als het ultieme voorbeeld van hoe we als één regio samen de wereld veroveren", stelt directeur Gerbrands.

Vrouwenvoetbal
De High Tech Campus Eindhoven krijgt een andere rol in de keten die de naam ‘Metropoolregio Brainport Eindhoven’ op het shirt van PSV mogelijk maakt. De Campus wordt vanaf komend voetbalseizoen de nieuwe hoofdsponsor van de vrouwentak van PSV. Die wordt binnen de club als een serieuze financiële groeimarkt gezien. PSV heeft de High Tech Campus twee seizoenen aan het vrouwenvoetbal weten te binden. Ze betalen ongeveer een half miljoen euro per jaar.

De ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal gaan zo hard dat er vanuit de UEFA inmiddels serieuze bedragen aan Champions League-deelnemers worden toegekend. PSV heeft de ambitie om over twee jaar met het vrouwenteam bij de top zestien van Europa horen.

Philips en Energiedirect
Brainport Eindhoven is de derde shirtsponsor in de historie van PSV. Tussen 1983 en 2016 stond Philips op het tricot en daarna drie jaar Energiedirect.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.