Video

A67 bij Helenaveen weer open na ernstige botsing vrachtwagens

3 februari 2022 om 07:14 • Aangepast 3 februari 2022 om 10:47
nl
De snelweg A67 is donderdag aan het begin van de nacht bij Helenaveen weer vrijgegeven voor het verkeer. Een ongeval met twee vrachtwagens, woensdagmorgen, veroorzaakte urenlang veel ellende.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De snelweg was in de richting van Venlo lange tijd dicht tussen de afritten Liessel en het Limburgse Helden. De bestuurders van de twee vrachtwagens raakten gewond, ze zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens Rijkswaterstaat is het asfalt door het ongeval over enkele honderden meters zo beschadigd dat het direct vervangen moest worden. De klus zou tot woensdagavond elf uur hebben geduurd, maar de werkzaamheden liepen anderhalf uur uit.

Autopech
Een van de twee vrachtwagens, een autotransport, stond met autopech stil op de rechterrijstrook. Een andere vrachtwagen botste vervolgens met hoge snelheid achterop.

De cabine van de achterliggende vrachtwagen kwam daarbij los en belandde gekanteld op het wegdek. Beide vrachtwagens zijn total loss. Er lag veel diesel op de weg. Een van de twee bestuurders zou ernstig gewond zijn geraakt, zegt een 112-correspondent van Omroep Brabant.

Omrijden
Vanaf Eindhoven wordt het verkeer omgeleid via Weert en Roermond over de A2 en A73.

Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.