Corona wordt 50PLUS Roosendaal fataal: nummer 2, 3 en 4 in het ziekenhuis

3 februari 2022 om 17:32 • Aangepast 3 februari 2022 om 22:23
nl
Hij was vastberaden om de Roosendaalse gemeenteraad te bestormen met 50PLUS, maar het avontuur van lijsttrekker Gerrit Vruwink draait uit op een sof. Doordat de geplande nummer 2, 3 én 4 met corona in het ziekenhuis liggen, heeft hij niet voor de deadline de handtekeningen rond. “Zo zuur. Dit verzin je niet.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Alles was al in kannen en kruiken, vertelt Vruwink. “De officiële papieren lagen klaar om ingediend te worden. Alleen de handtekeningen van de kandidaten misten nog.” Juist dat dwarsboomt nu de politieke ambities van de 50PLUS-fractie, die voor het eerst mee zou doen aan de Roosendaalse verkiezingen. “Eerst hoorde ik dat de nummer 2 van de lijst op de ic is beland. Dat gaat niet goed. Heel triest, natuurlijk.”

Maar daar bleef het niet bij. “Even later kwam het nieuws van de volgende twee kandidaten op de kieslijst. Die kennen elkaar goed en hebben elkaar waarschijnlijk besmet.” En dat heeft dus nogal wat gevolgen. “Alleen familie mag op bezoek komen. Dus ik heb nog even geprobeerd via hen die formulieren alsnog getekend te krijgen. Maar uiteindelijk liep dat op niks uit.”

"Dan moet je vaststellen dat het ‘m niet wordt. Hoe boos het bestuur daar ook om wordt."

De conclusie? “Ik heb afgelopen vrijdag de knoop doorgehakt. Vanuit het provinciebestuur hadden ze liever gezien dat ik de nummer 5, 6 en 7 naar boven had geschoven. Dat zijn hartstikke aardige mensen, maar om hiermee de verkiezingen in te gaan… Dan moet je gewoon vaststellen dat het ‘m niet gaat worden. Hoe boos het bestuur daar ook om wordt.”

De weg naar de verkiezingen verliep al niet soepel voor de kersverse fractie. Eerder was er al gedoe over de lijsttrekkersfunctie, waarna twee kandidaten zich alweer afsplitsen. “Al met al is het zeker niet waar ik op gehoopt had”, baalt Vruwink. “Vooropgesteld: die mensen liggen niet voor de lol in het ziekenhuis. Dat is al erg genoeg. Maar het is wel erg zuur.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.