Jacquelines hond eet mensenpoep vol drugs: ‘Runa begon te schuimbekken’

4 februari 2022 om 12:28 • Aangepast 5 februari 2022 om 09:51
nl
Het was flink schrikken voor Jacqueline Meerding uit Roosendaal. Haar hondje Runa begon na haar avondwandelingetje eerder deze week te schuimbekken. De oorzaak: het dier zou mensenpoep vol drugsresten hebben gegeten. “Het had veel slechter af kunnen lopen.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Lang leek er weinig aan de hand, vertelt Jacqueline. “We liepen het gebruikelijke rondje. Een rustige route, waar Runa een kwartiertje los kan lopen.” Maar op de terugweg zag het baasje iets geks. “Haar bek zat vol met schuim. Wat vreemd, dacht ik meteen. Ik probeerde het weg te vegen met wat zakdoekjes. Toen rook ik meteen die poeplucht.”

Opvallend, aangezien de vijf jaar oude Finse Lappenhond nooit eerder poep van andere honden at. “Later hoorde ik dat menselijke ontlasting blijkbaar nogal aantrekkelijk kan zijn voor honden.”

"Toen ik vertelde over de poeplucht, wist hij genoeg."

Eenmaal thuis aangekomen, ging het verder bergaf met Runa. “Ze wilde gelukkig nog wel eten, maar daarna begon ze flink te kwijlen. Doet ze normaal ook nooit.” Voor Jacqueline het moment om de dierenarts te bellen. “Die dacht eerst nog dat ze misschien een pad opgegeten had. Maar toen ik vertelde over de poeplucht, wist zij genoeg. Vervuilde ontlasting.”

En die drugsresten kwamen dus ook in het systeem van Runa. “Wat voor verdovende middelen het geweest zijn, geen flauw idee. Maar ze kon zich totaal niet focussen. Ze was heel onrustig, wilde nergens rustig liggen en kon me niet langer dan een seconde aankijken.”

Toen het zusje van Jacqueline even later een appje stuurde, werd ze nog ongeruster. “Zij kende een fokker, van wie twee weken geleden nog een hondje is overleden. Na precies zo’n zelfde situatie. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik Runa geen seconde meer alleen zou laten.”

Na een paar uur werden de klachten van het dier langzaamaan minder. “Een enorme opluchting. Ik besef heel goed dat dit een stuk slechter af had kunnen lopen.”

"Zelf loop ik voorlopig een ander rondje."

Daarom besloot Jacqueline het verhaal op Facebook te zetten. “Om andere baasjes te waarschuwen. Je laat je hond het liefst loslopen in een rustige omgeving. Maar dat is ook een plek waar een drugsgebruiker met hoge nood zijn behoefte kan doen. Je gaat niet op een druk plein zitten, zeg maar. Zelf loop ik voorlopig een ander rondje, maar dit soort risico’s kun je nooit uitsluiten. Zo simpel is het.”

Tijdens een avondwandeling ging het even helemaal mis met Runa (foto: Nicole de Vries Fotografie).
Tijdens een avondwandeling ging het even helemaal mis met Runa (foto: Nicole de Vries Fotografie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!