Video

KMA-cadetten wandelen met ouderen: 'Zo heeft het leger tenminste nut'

4 februari 2022 om 20:00 • Aangepast 7 februari 2022 om 09:29
nl
Cadetten van de Koninklijke Militaire Academie in Breda Officieren zijn vrijdag met bewoners van verpleeghuis Aeneas gaan wandelen door het Zaartpark. Goed ingepakt, tussen de regenbuien door. Cadet Sam voelt zich thuis tussen de bewoners: "Ik heb zelf ook een opa die in een verpleeghuis woont. Wij willen door deze dag laten zien dat we als officiersopleiding echt onderdeel zijn van de stad."
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Op de jaarlijkse 'Maatschappelijke Corpsdag' hebben andere officieren in opleiding nieuwe bestrating aangelegd bij het Dieren Opvangcentrum Breda en kleding ingezameld voor het Leger des Heils. De Band of Brothers, de muziekband van het Cadettencorps, trad op verschillende plekken op.

De wandeling door het park ging niet bepaald in marstempo. De bewoners van het verpleeghuis aan de Langendijk genieten zo langer van de buitenlucht, want zo vaak komen ze niet buiten. "Zo heeft het leger in ieder geval een functie, in plaats van de hele dag op de kazerne zitten", lacht een bewoner die in zijn rolstoel over de wandelpad wordt geduwd.

Majoor Stephan van der Wal: "De cadetten studeren midden in het centrum van Breda en de stad maakt vaak vier jaar of langer een belangrijk onderdeel uit van hun leven."

Het Cadettencorps is in 1879 opgericht om de saamhorigheid en kameraadschap te vergroten gelegenheid te bieden voor ontspanning en recreatie. Normaal doen er zo'n 500 cadetten mee aan de Maatschappelijke Corpsdag, maar door corona waren dat er nu maar 120.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!