Bewoners misselijk door stank in Moerdijk: 'Ramen en deuren sluiten'

5 februari 2022 om 17:01 • Aangepast 7 februari 2022 om 09:29
nl
Inwoners van Moerdijk hebben een groot deel van de vrijdag in de stank gezeten. Meerdere mensen belden 112, omdat ze misselijk werden en hoofdpijn kregen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant leek het op de geur van rotte eieren en lag de oorzaak van deze doordringende stank bij een metaalbedrijf in de haven.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Volgens de woordvoerder kwam vrijdagmiddag rond twee uur de eerste melding binnen van stankoverlast. Gedurende heel de middag bleven er bezorgde telefoontjes op het noodnummer binnenkomen. Vooral uit het gebied rond van de haven in Moerdijk.

Een speciaal meetteam van de brandweer deed onderzoek in de haven. Dit ging langs bij schepen en bedrijven. Uiteindelijk werd het bedrijventerrein waar de stof vrijkwam gevonden. Zowel bij een put als bij een berg metaal zijn maatregelen genomen om de stank tot een minimum te beperken.

"Niet schadelijk voor de gezondheid."

Hoewel de stank nog even bleef hangen, hoefden mensen niet bang te zijn voor hun gezondheid. Wel adviseerde de veiligheidsregio om ramen en deuren gesloten te houden. De vieze lucht is in de loop van de zaterdagochtend verdwenen.

De woordvoerder van de veiligheidsregio zei ook nog dat mensen niet bang hoefden te zijn als ze zich niet zo lekker voelden. "Het is natuurlijk vervelend, maar het is niet schadelijk voor de gezondheid."

Foto: Lola Zopfi
Foto: Lola Zopfi
Foto: Lola Zopfi
Foto: Lola Zopfi

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!