Video

Belgische automobiliste volgt navigatie te letterlijk en belandt op spoor

6 februari 2022 om 06:23 • Aangepast 7 februari 2022 om 10:02
nl
Een Belgische automobiliste is zaterdagnacht het spoor opgereden in Oisterwijk. Ze volgde de aanwijzingen van haar navigatie iets te letterlijk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrouw reed vanuit het centrum van Oisterwijk richting de Heusdensebaan toen haar navigatie aangaf: "Sla hier rechtsaf." De vrouw deed dit meteen, maar dit was een afslag te vroeg. Zo belandde ze op het spoor bij de Nicolaas van Eschstraat.

Gevaarlijke situatie
De vrouw waarschuwde vervolgens in paniek verschillende mensen. Diverse automobilisten stopten toen ze zagen wat er gebeurd was. Met man en macht werd geprobeerd de auto van het spoor te krijgen, maar tevergeefs.

Daarnaast ontstond een gevaarlijke situatie, omdat er ieder moment een goederentrein kon aankomen. Doordat de meldkamer zeer snel schakelde, kon het treinverkeer op tijd worden stilgelegd. Zo kon een aanrijding worden voorkomen.

Weg vervolgen
Uiteindelijk lukte het de mensen samen met de opgetrommelde politie de auto van de Belgische vrouw van het spoor te krijgen. De auto was niet beschadigd en de vrouw mocht haar weg vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.