Fenomenale Ireen Wüst pakt goud op 1500 meter

7 februari 2022 om 10:50 • Aangepast 8 februari 2022 om 11:13
nl
Ireen Wüst heeft maandagochtend tijdens de Olympische Winterspelen goud gepakt op de 1500 meter. De 35-jarige schaatsster uit Goirle zette in de twaalfde rit een scherpe tijd neer waar de concurrentie geen antwoord op had. Het is voor de Brabantse haar zesde gouden medaille.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Wüst ging in rit twaalf van start tegen de Canadese Ivanie Blondin. Ze liet zien wederom te kunnen pieken op het juiste moment. Met een tijd van 1 minuut en 53,28 seconden reed ze een olympisch record.

Het was wachten op de laatste rit waarin wereldrecordhoudster Miho Takagi in actie zou komen. Met nog een ronde te gaan reed de Japanse exact hetzelfde. Maar uiteindelijk gaf ze het weg in de laatste ronde waardoor Wüst haar zesde gouden medaille pakte.

Voor Wüst is het haar laatste Olympische Spelen. Ze was al de meest succesvolste olympiër, maar heeft met deze gouden medaille nog meer glans gegeven aan haar palmares. Ze wint vijf Olympische Spelen achter elkaar een gouden medaille. Dat is nooit eerder iemand gelukt.

Later dit toernooi komt ze nog in actie op de 1000 meter en de ploegenachtervolging. Daar liggen wederom kansen op een gouden medaille.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.