Roger Schmidt twijfelt over doelman in bekerduel met angstgegner NAC

7 februari 2022 om 19:30 • Aangepast 7 februari 2022 om 21:28
nl
Het zijn roerige weken voor PSV. Twee keer op rij werd er verloren en een keeperswissel pakte dramatisch uit. Dinsdag moet de weg omhoog weer worden ingezet. Allereerst moet er in de kwartfinale van het bekertoernooi afgerekend worden met NAC, uitgerekend de angstgegner van de Eindhovense nummer twee van de Eredivisie. Wie er onder de lat staat, is nog onduidelijk.

Het goede nieuws: NAC won sinds 2004 niet meer in Eindhoven. Maar minder hoopgevend: in de beker werden de laatste vier onderlinge ontmoetingen tegen NAC verloren.

"Je zorgt er wel voor dat ik gelijk wat meer spanning in de benen krijg", zei Schmidt na het horen van die statistiek. Uiteraard zei de Duitse oefenmeester het met een glimlach.

Ralf Seuntjens had eerder op de middag nog gezegd dat NAC 90 procent geluk moet hebben om van PSV te kunnen winnen. Daar gelooft de trainer van PSV niet in. Want na het horen van die uitspraak ging de glimlach even weg en sloeg hij een wat serieuzere toon aan.

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben al zoveel wedstrijden dit jaar onnodig verloren. De wedstrijd tegen Willem II konden we niet verliezen, maar toch gebeurde het. In Heerenveen geven we ook een zekere overwinning weg. Het is goed dat ik dit allemaal weer hoor, want dit ga ik zometeen aanhalen."

En zo geschiedde. Nog voordat er een bal was getrapt op de training, riep Schmidt zijn gehele selectie bij elkaar en zette de spelers op scherp met de zojuist gehoorde statistieken en uitspraken.

Hoewel de druk op de trainer groter is geworden na de nederlagen tegen Ajax en AZ, stond hij er ontspannen bij. Schmidt weet als geen ander dat er dinsdag geen enkel excuus is om te verliezen. Toch is hij blij dat de wedstrijd niet in Breda wordt gespeeld. "De eerste wedstrijd die ik bekeek van PSV was NAC - PSV van twee jaar geleden. De sfeer daar heeft toen wel indruk op mij gemaakt. Ik ben blij dat we thuis spelen."

"We zitten niet in het amateurvoetbal."

Naast de twee nederlagen in de competitie was er ook nog de verkeerd uitgepakte keeperswissel in Eindhoven. Yvon Mvogo kreeg zaterdag ineens de voorkeur boven Joël Drommel. De Zwitserse doelman maakte een grote fout waardoor PSV verloor. Wie dinsdagavond de voorkeur krijgt onder de lat wilde Schmidt echter niet laten weten. Hij bleef geheimzinnig, maar was wel duidelijk over het niveau van zijn doelmannen.

"Normaal wissel je doelmannen niet veel. Maar ik verwacht goede optredens op deze positie. We zitten niet in het amateurvoetbal. Als spelers niet aan de verwachtingen kunnen voldoen en ik heb andere opties dan wissel ik ze. De keepers weten wat ze moeten doen om in de basis te staan, zij moeten dat nu laten zien."

Bij PSV zullen dinsdag Noni Madueke en Carlos Vinícius terugkeren bij de selectie. Bij NAC is Moreno Rutten weer beschikbaar. Danny Bakker, Roy Kortsmit en Pjotr Kestens zitten nog altijd thuis met corona.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.