Gestolen, kostbare wedstrijdduiven teruggevonden: drie aanhoudingen

7 februari 2022 om 18:04 • Aangepast 8 februari 2022 om 18:08
nl
Bij een controle op de A16 bij Moerdijk heeft de politie maandagochtend vroeg 26 kostbare wedstrijdduiven gevonden. Zij bleken in België te zijn gestolen. Drie Oekraïners van 32, 47 en 57 zijn aangehouden.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Tijdens de controle van de auto zagen agenten de duiven in een mand zitten. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, konden niet goed verklaren waarom zij de vogels bij zich hadden. Uit de ringen om de pootjes van de duiven, bleek verder dat ze uit België komen, Dit terwijl de verdachten zeiden dat het om Poolse duiven ging.

Wedstrijdduiven
Een agent achterhaalde via de ringen aan de duivenpoten de eigenaar, een Belg. Die werd gebeld en hij controleerde zijn duiventil. Hij bleek 26 wedstrijdduiven te missen. Hij krijgt de diertjes terug.

De politie vermoedt dat de duiven bestemd waren voor een nieuwe eigenaar in Oekraïne. Het drietal zit vast voor verhoor.

De twee mannen en de vrouw zouden vermoedelijk bij een rondtrekkende criminele groep horen. Zulke 'mobiele bandieten' maken zich volgens de politie schuldig aan verschillende misdrijven zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak, zakkenrollerij, brandstof- en autodiefstal.

Veel geld
Wedstrijdduiven kunnen veel geld opleveren, soms wel honderdduizenden euro's. In 2020 betaalde een anonieme koper uit China een recordbedrag van 1,6 miljoen euro voor een Belgische duif. Hoeveel de 26 ontvoerde duiven waard zijn, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!