FC Eindhoven koerst richting subtop, Helmond Sport buigt hoofd in slotfase

7 februari 2022 om 22:06 • Aangepast 16 februari 2022 om 15:11
FC Eindhoven knokt zich naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Maandag zette het Excelsior met 4-1 opzij. Helmond Sport maakte op bezoek bij Jong FC Utrecht twee keer een achterstand goed, maar verloor toch: 3-2. Jong PSV ging bij het tweede elftal van Ajax met 2-0 de boot in.
Profielfoto van Joris van Duin
Joris van Duin

FC Eindhoven - Excelsior 4-1
Binnen dertien minuten had FC Eindhoven tegenstander Excelsior al op de rug liggen, door drie doelpunten van achtereenvolgens Joey Sleegers, Charles-Andreas Brym en Valentino Vermeulen. "Wat gebeurt hier?", vroeg het twitteraccount van de Eindhovenaren zich dan ook terecht af.

Niet veel later maakte Marouan Azarkan er onverwacht 3-1 van, waarna het tempo wat inzakte. Na rust gingen de Rotterdammers op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar in de 87ste minuut kregen ze de definitieve knock-out te verwerken. Wederom was Sleegers de gelukkige. Hij maakte dit seizoen al twaalf goals, ook gaf hij tien assists. FC Eindhoven klimt door de ruime zege naar plek 5.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 3-2
Twee keer kwam Helmond Sport in Utrecht terug van een achterstand, maar in de slotfase moesten de voetballers toch het hoofd buigen voor Jong FC Utrecht. Thomas van Beekman en Jelle Goselink tekenden telkens voor de gelijkmaker. Treffers van Mees Rijk, Robert Shein en Ayman Sellouf deden de Helmonders echter de das om. Na deze volgens de Helmonders 'onnodige nederlaag' zien ze zichzelf terug op plek 19.

Dean van der Sluys van Helmond Sport aan de bal (foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures).

Jong Ajax - Jong PSV 2-0
Nadat het eerste elftal van PSV twee weken geleden al het hoofd moest buigen tegen Ajax, deden de jongelingen uit Eindhoven precies hetzelfde. Tegen Jong Ajax werd het 2-0. In de eerste helft kregen de Brabanders grote kansen. Maar Jong PSV wist die niet te verzilveren. In het tweede bedrijf kwam Jong Ajax beter in het spel en maakte het 1-0 via een penalty, benut door Naxi Ünüvar. Ver in de extra tijd kregen de Ajacieden weer een pingel. Ditmaal was het Sontje Hansen die hem binnenschoot. Jong PSV staat nu op plek 9.

De wedstrijd duurde extra lang wegens het uitvallen van scheidsrechter Michael Eijgelsheim uit Oirschot. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal, juist als invaller van de toen geblesseerd geraakte Kevin Blom. Nu moest hij zelf vanwege een blessure de fluit afstaan aan de vierde official.