PSV heeft geen kind aan NAC en bereikt halve finale KNVB-beker

8 februari 2022 om 20:48 • Aangepast 10 februari 2022 om 05:54
PSV heeft dinsdagavond met speels gemak de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. NAC Breda werd eenvoudig verslagen in een wedstrijd die bij rust al beslist was. Na 90 minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord.

Vooraf werd de wedstrijd misschien wel groter gemaakt dan die was. Het bleef de nummer twee van de Eredivisie tegen de nummer elf van de Eerste Divisie. Dat was duidelijk terug te zien op het veld. Want ondanks dat de laatste vier bekerconfrontaties tussen de twee ploegen waren gewonnen door NAC, werd daar geen vijfde keer aan toegevoegd.

PSV begon in een sterke opstelling en Joël Drommel stond weer onder de lat. Afgelopen zaterdag, voor het competitieduel met AZ, werd de doelman nog gepasseerd door Roger Schmidt. Maar zijn vervanger, Yvon Mvogo, ging in de fout. Daarom kreeg Drommel tegen NAC weer de voorkeur onder de lat. Opmerkelijk aangezien je een keeper niet elke wedstrijd wisselt, iets wat de Duitse oefenmeester zaterdagavond nog zei.

Kansenregen
De keuze voor Drommel bleek in deze wedstrijd een veilige keuze. De goalie kreeg in de wedstrijd werkelijk niks te doen. Terwijl zijn collega aan de overkant de een na de andere bal voorbij zag vliegen. Met regelmaat had Nick Olij nog een antwoord, maar hij kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren bij rust al met 3-0 voor stonden.

Mario Götze was twee keer trefzeker. Ook de teruggekeerde Noni Madueke deelde mee in de feestvreugde. Hij had de thuisploeg binnen tien minuten al op voorsprong gezet. Het was een wonder dat het bij rust pas 3-0 stond. NAC mocht niet klagen over de effectiviteit van PSV.

Gebrek aan kwaliteit
Na rust trok de thuisploeg meer aan de handrem. De wedstrijd was beslist en dat merkte je aan alles. Voor PSV was het rustig uitvoetballen en focussen op de moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse van aankomend weekend.

NAC droop teleurgesteld af en kan zich gaan richten op het bereiken van de play-offs. Het is een treurig seizoen in Breda. Het bekertoernooi gaf nog enig glans. De kwartfinale behalen is ook een keurige prestatie, al koop je er helemaal niks voor. Dinsdagavond leek de ploeg van Edwin de Graaf ook niet echt te geloven in een stunt. Ze kwam simpelweg kwaliteit te kort. De enige die een pluim verdiende was Nick Olij.

Halve finale
Uiteindelijk scoorde PSV, waar Johan Bakayoko in de tweede helft zijn debuut maakte, nog één keer. Het was Cody Gakpo die met een afstandsschot voor de 4-0 zorgde. De club uit de lichtstad gaat verder in de beker en wacht in de halve finale een uitduel. De tegenstander komt uit de wedstrijden RKC Waalwijk - AZ en NEC - Go Ahead Eagles.

Het is voor de Eindhovenaren alweer negen jaar geleden dat ze in de halve finale van de beker stonden. Mits PSV de Alkmaarders ontloopt lijkt de weg naar de finale open te liggen.