Koude wind zorgt voor een beetje winter: 'Dat wordt autoruiten krabben'

10 februari 2022 om 09:30 • Aangepast 11 februari 2022 om 08:55
nl
Het wordt zaterdagochtend een beetje winter in Brabant. De temperatuur duikt vrijdagnacht onder het vriespunt. Ook vrijdag overdag wordt het volgens Diana Woei van Weerplaza fris. "Kleed je dik aan!"
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Vrijdag staat er een stevige, echt koude noordoostenwind", waarschuwde Diana donderdagochtend in het radioprogramma WAKKER! op Omroep Brabant. "Dat wordt een heel koude dag maar het ziet er wel prachtig uit, met veel zonneschijn. Heel ander weer dan deze donderdag. Het kan 7 graden worden, maar door de wind voelt het een stuk kouder aan."

"De temperatuur duikt onder het vriespunt."

Die wind neemt in de loop van de vrijdag af en in de nacht naar zaterdag ontstaan brede opklaringen. "Met minder wind duikt de temperatuur dan onder het vriespunt en zaterdagochtend wordt het een beetje winter. Dan zal je de autoruiten moeten krabben."

Ook zaterdag zal de zon in de loop van de dag geregeld schijnen. "Het wordt dan maximaal 7 graden, maar dat is een normale waarde voor deze tijd van het jaar."

Zondag neemt de bewolking weer toe en wordt het wat wisselvalliger. "Maar ik denk dat ook een groot deel van de zondag droog zal verlopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!