Tijdens de Olympische Spelen komt het allemaal weer terug bij Gianni Romme

11 februari 2022 om 16:30 • Aangepast 14 februari 2022 om 11:01
nl
In deze tijd komt het allemaal weer terug bij oud-schaatser Gianni Romme uit Made. Hij zag deze week hoe Ireen Wüst in Peking het kunstje voor de vijfde keer flikte: weer een Olympische medaille. En dan denkt hij terug aan 1998 Nagano. Twee keer goud op de 5 en de 10 kilometer, in de vorm van zijn leven. Ze noemden hem 'de man van Mars', geen normaal mens kon wat hij presteerde. Het is nu bijna 25 jaar geleden. Zondag in KRAAK blikt Gianni Romme terug op die historische prestatie.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Vooral de 5 kilometer in Nagano is een race waar Romme graag aan terugdenkt. Hij voelde nauwelijks druk en verbaasde ook zichzelf met zijn snelheid.

Voor de 10 kilometer was het heel anders. De verwachtingen waren huizenhoog, waardoor de race voor hemzelf totaal anders voelde. Maar de resultaten waren subliem: een wereldrecord met 13.15.33. Bijna 10 seconden sneller dan nummer twee, Bob de Jong.

De huldiging in zijn woonplaats Made zal Romme nooit meer vergeten. Het was carnavalsdinsdag, en er waren duizenden mensen op straat.

Intussen woont Gianni in Hengelo en is hij manager van een schaatsbaan in Enschede. Maar hij denkt nog vaak terug aan die tijd, zeker nu nieuwe generaties schaatsers in Peking beleven wat hij meemaakte in Nagano.

Verder in KRAAK
Verder in KRAAK onder andere Marcel van Oss. Hij houdt zich als opleider van vertrouwenspersonen al meer dan 25 jaar bezig met ongewenste omgangsvormen. En hij loopt over van het werk na de berichten over seksuele intimidatie bij de Voice of Holland, en alles wat daarna kwam.

In te gast: Dorien Habraken van carnavalsact de Dorini’s uit Boxtel. Eerst werden alle optredens afgezegd, maar nu het erop lijkt dat het feest toch ruimte krijgt, staat haar telefoon roodgloeiend.

De talkshow KRAAK van Omroep Brabant wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden en daarna vaak herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!