FC Eindhoven wil promoveren, clubman Pascal Maas rust niet voor dat lukt

11 februari 2022 om 08:00 • Aangepast 11 februari 2022 om 09:08
nl
FC Eindhoven draait een goed seizoen en dus mag er gedroomd worden van promotie naar de Eredivisie. Dat lukte voor het laatst in 1975. Dromen van de Eredivisie is iets clubman en assistent-trainer Pascal Maas al jaren doet. Hij was er als speler al twee keer heel dichtbij.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Bij de vraag of Pascal Maas als speler van FC Eindhoven ooit zo’n succesvol jaar had bij de club, komt de huidig assistent-trainer met verhalen uit de jaren negentig. “We waren toen twee keer echt heel dichtbij promotie. We hebben toen beide keren in de laatste minuten verloren, van VVV en FC Den Bosch. Die wedstrijden werden toen zelfs gespeeld in het Philips Stadion.”

Maas was twaalf jaar speler bij de club en inmiddels is hij al heel wat jaren assistent aan de Aalsterweg. Zijn ervaringen uit die tijd neemt hij mee naar het heden. Hij wil met zijn FC Eindhoven naar de Eredivisie. “Dit jaar moeten we juist net wél promoveren. Na twee keer net niet wil ik toch wel graag naar de Eredivisie.”

"We zijn moeilijk te verslaan, dat is een feit"

Maar bij mensen rondom de club lijkt promotie eerder een verboden woord dan dat die ambitie hardop wordt uitgesproken. “We moeten ook kijken wat realistisch is. Directe promotie lijkt iets te hoog gegrepen maar we weten dat in de nacompetitie alle clubs evenveel kans hebben", zegt Maas. "Ik durf wel uit te spreken dat we de play-offs gaan halen. Dat is al heel knap. Er zijn veel clubs die hoge doelstellingen hadden en nu moeten vechten voor een plek in het linkerrijtje.”

In het huidige kalenderjaar heeft FC Eindhoven nog niet verloren en kreeg het pas één doelpunt tegen. Indrukwekkende cijfers, ziet ook Maas. “De puzzelstukjes kloppen nu. We verloren op een gegeven moment van Jong Ajax en Ermelo in de beker. Daarna wonnen we bij Excelsior en is de weg naar boven definitief ingezet. We zijn moeilijk te verslaan, dat is een feit.”

"Promotie zou voor mij een kroon op het werk zijn"

Het grootste verschil met vorig jaar is de stabiliteit in en rondom de club. Vorig seizoen stortte FC Eindhoven na de winterstop in, maar nu is er juist een stijgende lijn. “Er is een duidelijk plan en daar houden we ons aan vast. Er is veel rust rondom de club. Dat is prettig werken en dat zie je terug op het veld.”

Ondanks dat een promotiedoelstelling niet hardop wordt uitgesproken is het een droom voor Maas om Eredivisie te gaan spelen met zijn FC Eindhoven. “Ik ga niet rusten voordat we promoveren. Voor de club is het ook al veel te lang geleden. Promotie zou voor mij een kroon op het werk zijn.”

FC Eindhoven promoveerde in 1975 voor het laatst naar de Eredivisie. Na twee seizoenen volgde degradatie. Daarna speelde de club nog acht keer nacompetitie. In 1954 werd de voorloper van FC Eindhoven - EVV - kampioen van Nederland.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.