Goede kans op carnaval in Oeteldonk, denkt burgemeester Mikkers

10 februari 2022 om 23:01 • Aangepast 11 februari 2022 om 09:49
nl
Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is positief over de kansen voor het carnaval in Oeteldonk na de versoepelingen die het kabinet van plan is door te voeren. Een definitief besluit daarover wordt volgende week genomen.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Minister Ernst Kuipers stuurde donderdag een brief naar de Tweede Kamer met onder meer het voornemen om cafés langer open te houden. Ook zou de anderhalvemeter-regel en de vaste zitplaats vervallen.

Als dat allemaal doorgaat, zou er carnaval gevierd kunnen worden. Al blijven er beperkingen. Het feest kan alleen worden gevierd in de horecazaken en op de terrassen. In de openbare ruimte is er dan bijvoorbeeld geen versterkte muziek of een aanbod van horeca.

“Op basis van dit voorstel, zouden de versoepelingen van het kabinet ook ruimte maken voor carnaval. Dat is heel fijn. Voor de samenleving, de inwoners van ’s-Hertogenbosch en de horeca," zegt de burgemeester bij Dtv Nieuws.

Hij hoopt wel dat het relatief rustig blijft in de stad. "De zorg voor carnavalstoerisme blijft. Er is minder ruimte om carnaval te vieren dan andere jaren. En dat zou betekenen dat mensen carnaval vieren in hun eigen gemeente, en niet moeten afreizen naar een andere", laat de Bossche burgemeester weten.

Of de versoepelingen echt doorgaan maakt het kabinet dinsdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.