Roger Schmidt heeft nagenoeg fitte selectie voor wedstrijd tegen Vitesse

11 februari 2022 om 16:00 • Aangepast 11 februari 2022 om 21:15
nl
Na twee competitienederlagen moet PSV zaterdag weer eens winnen. Dat moet gebeuren op bezoek bij Vitesse. Een lastige tegenstander maar Roger Schmidt kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In het Gelredome kan de Duitse oefenmeester geen beroep doen op André Ramalho, Maxi Romero en Ryan Thomas. Marco van Ginkel keert terug uit de ziekenboeg en stond vrijdagmiddag weer op het trainingsveld.

Over de geblesseerden had Roger Schmidt wel goed nieuws. Sterkhouder Ramalho is mogelijk eerder dan verwacht terug. Volgende week gaat de Braziliaan uit het gips waarna de trainer hem misschien voor april nog terugverwacht.

Noni Madueke
Afgelopen dinsdag won PSV overtuigend in de kwartfinale van de beker van NAC. Uitblinker in die wedstrijd was de teruggekeerde Noni Madueke. Ondanks dat hij maar 45 minuten meedeed was de aanvaller trefzeker.

Toch wil Schmidt de Engelsman niet al te hoge druk op leggen. “We geven Noni rustig de tijd om terug te keren. We leggen hem niet te veel druk op.”

De aanvaller is ook nog niet 100 procent fit. “Drie wedstrijden in de week zijn te veel voor Noni. Maar afgelopen dinsdag heeft aangevoeld als een stevige training. Hij kan morgen dus weer meedoen.” Al liet de Duitser nog in het midden of Madueke ging starten.”

Wachten op privacy instellingen...

Vitesse
De tegenstander van PSV zit in een moeilijke fase. Afgelopen week werd er twee keer ruim verloren van FC Twente en Ajax. Toch is Schmidt gewaarschuwd. “Loïs Openda en Jacob Rasmussen keren terug. Dan staat er ineens een ander Vitesse. Wij gaan uit van een tegenstander op topniveau.”

Eerder dit seizoen wonnen de Eindhovenaren eenvoudig van Vitesse. Volgens de oefenmeester was dat een van de betere wedstrijden van het seizoen. Maar dat geeft geen garanties voor morgen. “We speelden thuis een hele goede wedstrijd. Maar morgen beginnen we weer op nul. Vitesse is thuis heel sterk, daar moeten we voor waken.”

Tot slot wilde Schmidt niet ingaan op het feit of Thomas Letsch een goede trainer voor PSV zou zijn. De Duitse trainer van Vitesse wordt door diverse kenners genoemd als mogelijke opvolger van Schmidt. Maar de PSV-trainer laat die keuze over aan de directie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.