PSV schittert in Arnhem en boekt broodnodige zege op Vitesse

12 februari 2022 om 21:52 • Aangepast 13 februari 2022 om 19:41
nl
PSV heeft zich herpakt na twee competitienederlagen op rij. In Arnhem werd Vitesse met overtuigende cijfers verslagen. De Eindhovenaren schitterden in het Gelredome en boekten een knappe 5-0 zege.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Was PSV zo goed of Vitesse zo slecht? Dat was de vraag die menigeen op de tribune stelde. PSV stond binnen het halfuur al met 3-0 voor. Een ongekende weelde voor de Eindhovenaren, die zich zelfs tekort deden met ‘maar’ drie goals in de eerste helft.

Je komt superlatieven tekort als je het spel van PSV moet beschrijven. Het kreeg alle vrijheid van Vitesse om te voetballen en deed dat met verve. Het maakte optimaal gebruik van de uitgelegde rode loper.

Nieuw elan
Die rode loper lag vooral aan de rechterkant van het veld. Daar was het genieten van Noni Madueke. De aanvaller keerde afgelopen dinsdag terug van lang blessureleed en was in het bekerduel met NAC direct belangrijk met een goal en assist.

Ook in Arnhem was de vleugelaanvaller betrokken bij doelpunten. Bij zowel de 1-0 als de 3-0 stond hij aan de basis van een treffer. Bij het openingsdoelpunt werd zijn voorzet in eerste instantie nog niet benut door Mario Götze, maar was de rebound een prooi voor Eran Zahavi.

Nadat Mauro Júnior de voorsprong had verdubbeld, kon Madueke bij de derde Eindhovense treffer wel een assist achter zijn naam zetten. Cody Gakpo kreeg een niet te missen kans op aangeven van de Engelsman.

Madueke zorgt met zijn flitsende acties voor nieuw elan bij PSV. Iets wat de ploeg van Roger Schmidt kon gebruiken na de twee zeperds.

Wachten op privacy instellingen...

Hoewel na de 0-3 de voet wat meer van het gaspedaal ging, kon er ook in de tweede helft nog gejuicht worden. Ibrahim Sangaré was niet zelfzuchtig en gaf invaller Carlos Vinícius een niet te missen kans. De Braziliaanse spits zorgde voor de 0-4. Ritsu Doan zette drie minuten voor tijd de 0-5 eindstand op het scorebord.

De overwinning op Vitesse komt als geroepen. Met een nieuwe nederlaag had het woord crisis uit de ijskast gehaald kunnen worden. Zover komt het niet. Sterker nog, PSV maakte indruk. De ploeg had weer wat kleur op de wangen en ze speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.

Ook kijkend naar de ranglijst was de overwinning in het Gelredome broodnodig. Feyenoord zit de Eindhovenaren op de hielen in de strijd om plek twee. Daarnaast blijft PSV in de titelrace met Ajax. De Amsterdammers hebben nu twee punten meer, maar ze komen zondag nog in actie tegen FC Twente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.