Gebroeders Van de Kerkhof zagen een goed PSV: 'Kampioenschap nog in beeld'

14 februari 2022 om 10:03 • Aangepast 14 februari 2022 om 11:24
nl
De gebroeders Van de Kerkhof zijn enthousiast over de prestatie van PSV van afgelopen zaterdag. Maar liefst 0-5 stond er op het scorebord na de uitwedstrijd tegen Vitesse. "Dit was tot nu toe de beste wedstrijd van het seizoen", zegt Willy van de Kerkhof stellig. Dat vindt ook broer René: 'Eindelijk weer een wedstrijd die PSV al bij rust al op slot had gegooid."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Willy genoot er echt van zaterdag. "Het was een heerlijke pot. Ik denk dat de duidelijkheid dat PSV niet verdergaat met Roger Schmidt, bevrijdend heeft gewerkt voor de spelers."

René zag een uitstekende Noni Madueke. "Hij was in topvorm en bemoeide zich heel nadrukkelijk met het spel. PSV speelde over het algemeen goed, vooral het middenveld. Ook Érick Gutiérrez speelde verrassend goed."

"Als PSV alles blijft winnen moet Ajax ook vol aan de bak."

Halverwege stond PSV al met 3-0 voor. René: "Zó moet PSV spelen. Hopelijk gaan we dat de komende weken vaker zien. PSV moet achter Ajax aan blijven jagen."

Kan PSV nog aanspraak maken op de titel? Volgens de gebroeders Van de Kerkhof wel. "Ik heb er nog steeds goed hoop. Het is een leuke competitie. Als wij alles blijven winnen dan moet Ajax ook vol aan de bak. Ik heb er nog wel vertrouwen in", zegt Willy.

"Het was niet best wat Willem II en RKC Waalwijk lieten zien."

Minder vertrouwen in een goede afloop, hebben de gebroeders als de prestaties van Willem II en RKC Waalwijk ter sprake komen. De twee andere Brabantse eredivisionisten moeten alle zeilen bijzetten om uit de gevarenzone te komen. Willy: "Na vorige week dacht ik dat Willem II op de weg terug was. Maar zondag waren ze kansloos tegen Sparta. Willem II en RKC Waalwijk gaan het nog moeilijk krijgen. Zo'n zes of zeven ploegen komen in aanmerking voor de laatste twee plaatsen."

Ook René maakt zich zorgen. "Het was niet best wat Willem II en RKC lieten zien. Ik maak me echt zorgen. De concurrenten PEC Zwolle, Sparta en Fortuna Sittard pakten wel de punten. Het is onderin bijna net zo spannend als bovenin."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.