Video

Snowboarder Niek van der Velden verrassend naar olympische finale

14 februari 2022 om 09:06 • Aangepast 15 februari 2022 om 10:32
nl
Niek van der Velden heeft zich bij de Olympische Spelen verrassend geplaatst voor de finale van het onderdeel big air. De 21-jarige snowboarder uit Nispen eindigde in de kwalificatie als elfde. "Ik kan het nog steeds niet echt geloven", zei hij na het bereiken van de finale. De beste 12 deelnemers strijden dinsdag om de medailles.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

De finaleplaats maakte wel wat los bij Niek van der Velden. "Wat een opluchting en vreugde."

De snowboarder uit Nispen vond dat zijn tweede run met een vrij lage score werd beloond. Dankzij een hogere score in de derde en laatste poging, kwalificeerde de Brabander zich alsnog voor de finale van dinsdag.

"Een andere snowboarder deed voor mijn gevoel dezelfde 'trick', maar iets minder goed uitgevoerd. Toch kreeg hij een hogere score. Toen was ik wel even gefrustreerd en dacht: jury, hebben jullie wel gezien wat ik deed?"

Gemiste finales
Vorige week lukte het Van der Velden niet de olympische finale op het onderdeel slopestyle te bereiken. Vier jaar geleden zou Van der Velden zijn debuut al maken op de Olympische Spelen. Tijdens de laatste training ervoor viel hij en brak zijn arm, waardoor hij terug naar huis kon.

De finale van de big air dinsdag:

  • 06.00-06.20 uur: 1e run
  • 06.22-06.42 uur: 2e run
  • 06.45-07.05 uur: 3e run
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.