Dodelijk drugslab in Eksel: drie mannen vrijgesproken van betrokkenheid

14 februari 2022 om 14:46 • Aangepast 14 februari 2022 om 16:40
nl
De drie mannen die terecht stonden voor het runnen van een drugslab in het Belgische Eksel, zijn vrijgesproken. Er vielen drie doden in dat lab. Volgens de rechtbank in Den Bosch is er onvoldoende bewijs dat de mannen betrokken waren bij dat lab.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Twee verdachten komen uit Eindhoven (37 jaar) en Valkenswaard (40 jaar), een verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats (56 jaar). Volgens de officier van justitie was het drietal betrokken bij een drugslab dat in januari 2019 in Eksel werd gevonden door de politie. Bij de inval werd niet alleen het lab gevonden, maar ook de lichamen van drie jongemannen. Die bleken te zijn overleden door koolmonoxidevergiftiging.

De rechtbank oordeelt dat er geen concrete bewijzen zijn dat de verdachten betrokken waren bij dat drugslab. Daarom kan de rechtbank niet anders dan de mannen vrijspreken.

De Eindhovense verdachte krijgt wel een geldboete van 500 euro voor bezit van ruim 10 gram hasj, ruim 800 gram hennep, twee boksbeugels en een ploertendoder. Hij is niet eerder veroordeeld en werkte volledig met de politie mee. Hij wees zelf aan waar hij de drugs had verborgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.