Kater Charlie zit 24 uur klem in schoorsteen maar houdt acht levens over

14 februari 2022 om 23:00 • Aangepast 15 februari 2022 om 12:51
nl
Kater Charlie heeft na een opzienbarende reddingsactie door de brandweer maandagavond zijn vrijheid herwonnen. Het dier zat zo'n 24 uur klem in een schoorsteen van een huis in het centrum van Eindhoven.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het baasje van Charlie was ongerust nadat zijn huisdier opvallend lang wegbleef. Het vermoeden was dat de kat ergens in of rond het huis zat, maar de exacte plek was niet duidelijk. Daarom besloot hij de hulp van de brandweer in te roepen.

Die rukte uit met een hoogwerker voor een serieuze zoektocht. Om de steunbokken van het gevaarte te installeren, moesten een aantal geparkeerde auto's in de Prins Hendrikstraat plaatsmaken. Het trok de aandacht van overbuurman Lars Maxfield die de reddingsactie filmde.

Wachten op privacy instellingen...

Eerst ging een brandweerman de hoogte in. Met een zoeklicht doorzocht hij vanaf de hoogwerker alle kieren en nissen op de daken. Tot Charlie uiteindelijk opdook in een nauwe schoorsteen. Een eerste poging de kater te lokken, al rammelend met een doosje vol snoepjes, mislukte. Een tweede poging, ditmaal met ook het baasje in de bak van de hoogwerker, ging ook fout. Een vangstok met lus bleek een maatje te groot voor de smalle schoorsteen.

Vangstok
Met een kleinere vangstok lukte het uiteindelijk na een uur om Charlie uit zijn benarde situatie te halen. Met de lus om zijn nek, werd het huisdier vliegensvlug omhoog getrokken uit de schoorsteen. Om daarna, in een kattenbakje van zijn baasje, af te dalen naar de begane grond. De man schaamde zich een beetje voor alle heisa die de reddingsactie met zich meebracht, maar hij was dolblij dat Charlie veilig op aarde was teruggekeerd. Dat vonden ook omstanders die de reddingsactie hadden gevolgd. Zij beloonden de brandweer, baasje en kat met een klein applaus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!