Rien is overleden maar krijgt toch een plekje op de verkiezingsposter

15 februari 2022 om 12:09 • Aangepast 15 februari 2022 om 14:18
nl
Rien Luijkx is in mei vorig jaar overleden. Toch staat hij prominent op de verkiezingsflyer en -poster van de nieuwe politieke partij Hart voor Veldhoven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Maarten Prinsen legt uit hoe de partij is ontstaan. Maarten kwam van Lokaal Liberaal en Rien was de voorman van BurgerPartij Veldhoven. "Samen met Rien nam ik het initiatief om met onze twee partijen samen de verkiezingen in te gaan." Uiteindelijk kwam hier met VSA nog een derde partij bij.

"Rien en ik waren hierover al goed in gesprek toen hij in mei plotseling overleed. Hij was mijn politieke vriend van een andere partij. Ik vind dat we moeten laten zien dat hij aan de wieg heeft gestaan van onze nieuwe partij. Ik wilde hem toch die eer gunnen, laat ik het zo zeggen."

"Niet specifiek gedaan om hiermee stemmen te winnen."

Uiteraard werd dit wel van tevoren overlegd met Riens weduwe Yvonne. "Zij is ook politiek actief en staat op onze nieuwe lijst op plaats twee. Zij vindt het een geweldig gebaar dat we dit zo hebben bedacht. We hebben Rien links naast zijn vrouw op onze flyers gezet. Zo wordt zij als het ware gesteund door Rien. Zo voelt zij dit ook en dat is een hartstikke mooi iets."

Maarten noemt Luijkx een belangrijk gezicht in de Veldhovense politiek. "Hij heeft ook heel veel jaren bij de gemeente Veldhoven gewerkt, aan de balie. Mensen kennen hem. Maar we hebben dit niet specifiek gedaan om hiermee stemmen te winnen, dat is een misvatting. Wij willen gewoon Rien een plek geven in ons programma en in onze verkiezingscampagne. Natuurlijk zou het fijn zijn als mensen denken: hem kennen we en we gaan een stem uitbrengen op zijn vrouw. Natuurlijk zou dat meegenomen zijn, dat kan ik niet ontkennen."

"We hebben heel veel positieve reacties binnengekregen."

Volgens Maarten zijn op de beslissing om Rien Luijkx ondanks zijn overlijden op de verkiezingsflyers en -posters van Hart voor Veldhoven te plaatsen nog geen negatieve reacties binnengekomen bij de partij. "Wel heel veel positieve reacties. en bij zijn vrouw nog veel meer. Zij is superblij dat we dit zo hebben opgepakt en dat Rien zo toch nog gezien wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.