Prinses Anik kan niet wachten op carnaval: 'Iedereen is enthousiast'

15 februari 2022 om 13:51 • Aangepast 16 februari 2022 om 10:39
nl
Het lijkt een aflevering van de Vlaamse oud-tv-coryfee Paul Jambers. Overdag is Anik namelijk een uitvaartverzorgster en in haar avonduren verruilt ze haar ingetogen werkkleding voor een glitterkroon en -mantel als carnavalsprinses van Bonenpikkerslaand (Chaam). Zeker nu. "Ik ga ervan uit dat ik weer heerlijk vijf dagen op pad ben."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De 48-jarige Anik symboliseert met haar dubbelfunctie zo’n beetje alles wat we de afgelopen twee jaar voor de kiezen kregen. “Het is zoals het leven, hè. Met een lach en met een traan”, grinnikt ze. Want mocht ze in 2020 als allereerste carnavalsprinses van Chaam nog een volledige carnaval aanvoeren, vorig jaar waren de Brabantse kroegen door de coronacrisis zo gezellig en uitgestorven als een gemiddeld kerkhof.

"Dat was plan A en dit is plan B. Ik ga ervan uit dat ik weer heerlijk vijf dagen op pad ben.”

Dit jaar wordt dat wel anders, als we even vooruit mogen lopen op de persconferentie van dinsdagavond. Volgens de uitgelekte plannen mag de horeca volgende week vrijdag weer los. Uitgerekend op de dag dat Brabants grootse volksfeest losbarst.

En dat is te merken, zegt Anik. “Iedereen is enthousiast, het bestuur is súperdruk en ik word overal aangesproken. Door jong en oud. Iedereen wil weten wat we als bestuur gaan doen. We hadden online al een hoop dingen voorbereid, zoals een carnavalsquiz, maar dat was plan A en dit is plan B. Ik ga ervan uit dat ik weer heerlijk vijf dagen op pad ben.”

Carnaval van vorig jaar tel ik natuurlijk niet mee!

Het is even wennen. Anik nam dit jaar twee weken vrij rond carnaval. Om af te schalen van haar werk als uitvaartonderneemster én omdat ze het feest enorm heeft gemist, zoals zoveel Brabanders. Lachend: “Ik werd twee jaar geleden supergoed ontvangen in Chaam, maar je wordt hier voor drie jaar beëdigd als Hoogheid. Ik ben zó blij dat we weer iets kunnen, want het carnaval van vorig jaar tel ik natuurlijk niet mee.”

“Het Testikelbal op maandag is iets waar ik nu al met ontzettend veel plezier naar uitkijk. Dan staan de kroegen om acht uur ’s ochtends al bomvol. Maar het meeste zin heb ik nog in het live ontmoeten van mensen en samen pilsjes drinken, want carnaval vier je samen. Dus ja, als het goede nieuws vanavond tijdens de persconferentie daadwerkelijk bekend wordt gemaakt, trek ik een bubbeltje open.”

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!