Topdrukte bij beveiligingsbedrijven door versoepelingen met carnaval - Omroep Brabant

Topdrukte bij beveiligingsbedrijven door versoepelingen met carnaval

15 februari om 15:30
nl
De telefoon staat nog net niet roodgloeiend, maar erg druk is het wel. Met het oog op de aanstaande versoepelingen en carnaval maken veel cafés en andere horecazaken gebruik van beveiligingsbedrijven.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Roy Martin is commercieel manager bij beveiligingsbedrijf Promeon Security in Oirschot. "De afgelopen dagen hebben we zo'n twintig opdrachten gehad voor de inzet van onze beveiligers. En ik verwacht de komende dagen nog wel een paar belletjes."

"Er is op dit moment veel vraag naar beveiligers. Als dinsdagavond de versoepelingen van de coronamaatregelen worden bekendgemaakt dan vermoed ik dat de vraag naar beveiligers nog verder zal oplopen."

Volgens Martin krijgt het beveiligingsbedrijf al de nodige verzoeken uit Noord-Limburg en Brabant. "Onze beveiligers worden voornamelijk ingezet bij cafés, kleine evenementen of eettenten die met carnaval iets anders gaan doen."

"Het kan gebeuren dat we een keer nee moeten verkopen."

Volgens Martin komt de drukte overeen met andere carnavalsjaren. "Nu zijn het twee tot drie beveiligers per café of restaurant, in andere jaren waren het vaak grotere projecten. We kunnen heel wat aan en als het nodig is kunnen we extra beveiligers inhuren van bedrijven waar we mee samenwerken."

Het zou zomaar kunnen dat het Oirschotse beveiligingsbedrijf woensdag al een beroep moet gaan doen bij collega-bedrijven. "Er is een tekort aan beveiligers. Het kan zijn dat we een keer nee moeten verkopen. Sommige kroegen komen dan met carnaval zonder beveiligers te zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.