Megavondst cocaïne in Breda blijkt nog veel groter

15 februari 2022 om 14:40 • Aangepast 16 februari 2022 om 14:30
nl
In een busje dat zaterdagavond wegreed bij een shishalounge in Breda is geen 350 kilo, maar 427 kilo cocaïne gevonden. Dat heeft de politie dinsdag na exacte weging bekendgemaakt. "Net zo strafbaar, maar dat niet iemand denkt dat er 77 kilo's kwijt zijn", schrijft de politie in een tweet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vondst werd zondag naar buiten gebracht. In de shishalounge aan de Dijklaan werden negentien vuurwapens gevonden. De gemeente sloot het pand meteen.

Agenten van een surveillance-eenheid zagen zaterdagavond om kwart voor acht een busje met twee mensen wegrijden. De bestuurder kreeg een stopteken maar reageerde daar niet op. Na een achtervolging door het centrum van Breda werd het busje klemgereden op de kruising van de Haagdijk met de Fellenoordstraat.

Vluchtpoging
De bestuurder wilde nog vluchten maar gaf zich snel over. Terwijl deze 38-jarige man uit Teteringen en zijn 44-jarige passagier zonder vaste woonplaats naar het bureau werden gebracht werd het busje onderzocht en werd de partij cocaïne gevonden.

Meteen daarna werd een inval in de shishalounge gedaan. De deur werd opengebroken. Binnen werden 19 vuurwapens aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de wapens is nog aan de gang.

LEES OOK: Breda sluit shishalounge na megavondst cocaïne en wapens

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!