Het wordt weer drukker op kantoor en zo ga je daar het best mee om

16 februari 2022 om 13:15 • Aangepast 16 februari 2022 om 16:44
nl
Misschien vond je dat lege kantoor of die comfortabele thuiswerkplek in je joggingpak wel lekker. Of zat je juist in eenzaamheid weg te kwijnen. Hoe dan ook: door het loslaten van de coronamaatregelen gaat dat absoluut veranderen. Of je dat nou leuk vindt of niet. Samenwerkingscoach Edwin Dekkers vertelde woensdagmorgen in het radioprogramma Wakker dat het vooral belangrijk is om dat van elkaar te accepteren.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het klinkt wellicht oncollegiaal, maar volgens Dekkers zouden heel veel mensen blij zijn geweest als het thuiswerkadvies niet wordt teruggedraaid. "De groep die het zo lekker rustig vond en door kon werken zonder al dat geneuzel bij het koffiezetapparaat. En al die gesprekjes waar je geen interesse in had, kon afkappen door te zeggen dat je internetverbinding hapert."

Andersom zijn er ook veel mensen die het fijn vinden om eindelijk weer eens collega's te zien, zegt Dekkers. "Dat hoort bij de dynamiek."

Het is niet meer vanzelfsprekend dat we alleen op kantoor met elkaar kunnen samenwerken.

Toch denkt hij dat er ook in de toekomst nog steeds veel thuis gewerkt gaat worden. "Het is niet meer vanzelfsprekend dat we alleen op kantoor met elkaar kunnen samenwerken. Dat hebben de laatste twee jaar wel uitgewezen. Voor beide partijen is het belangrijk om dat van elkaar te accepteren."

Het is vooral belangrijk dat collega's eerlijk laten weten hoe ze erin staan. "Wees er duidelijk en helder in. Als je geen zin hebt om tien minuten bij dat koffieapparaat te staan, neem dan je verantwoordelijkheid en geef dat aan. Praat erover met elkaar, want in zekere zin moeten we elkaar weer opnieuw leren kennen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!