PSV begint aan troostprijs Conference League: 'Maccabi Tel Aviv is topteam'

16 februari 2022 om 14:58
nl
PSV begon dit seizoen nog in de Champions League maar inmiddels is PSV afgezakt naar de Conference League. Ze zullen het in Eindhoven nooit toegeven, maar het derde Europese toernooi voelt als een troostprijs. In aanloop naar de tussenronde tegen Maccabi Tel Aviv stonden Roger Schmidt en Mario Götze de aanwezige pers te woord.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Hoe graag de pers wilde horen wat het doel was deze Conference League voor PSV, het gewilde antwoord kregen ze niet. De clichés vlogen je om de oren.

"We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd", begon Mario Götze zijn verhaal in de perszaal. De Duitse middenvelder wilde niet te ver vooruit kijken. "Je weet toch niet wie je nog gaat tegenkomen."

"Het is niet vanzelfsprekend dat PSV na kerstmis nog meedoet in een Europees toernooi"

Het klinkt niet heel enthousiast maar volgens de middenvelder is er genoeg ambitie. "Je wilt als speler voor titels spelen. Die kans krijgen we nu. Ik hou van weken met drie wedstrijden. Die gaan we nog genoeg krijgen nu we op drie fronten meestrijden."

Aangezien PSV nog kans maakt op drie prijzen is trainer Roger Schmidt tevreden over de situatie. "Het is niet vanzelfsprekend dat we na kerstmis nog meedoen in een Europees toernooi. Daarom ben ik tevreden over de huidige situatie. Het is aan het team om het beste eruit te halen."

Ook de Duitse oefenmeester wilde geen concreet doel noemen. Die had hij overigens ook niet gekregen van de directie. "Ik heb geen doel nodig. We willen toch elke wedstrijd winnen. Of we nu tegen Real Madrid of Maccabi Tel Aviv spelen."

"Dan moeten we creatief zijn"

Toch is PSV donderdag de favoriet in de tussenronde. Al wil Schmidt dat niet horen. "Maccabi Tel Aviv is een topteam in Israël. Ze doen vaak mee om het kampioenschap. Het gaan twee zware wedstrijden worden, vooral de uitwedstrijd volgende week."

Roger Schmidt kan donderdag niet beschikken over Ibrahim Sangaré, Olivier Boscagli en Carlos Vinícius. Zij zijn alle drie geschorst. Omdat André Ramalho nog altijd geblesseerd is, wordt de spoeling achterin dun. Jordan Teze en Armando Obispo gaan centraal achterin spelen. De trainer hoopt dat zij geen problemen krijgen. "Dan moeten we creatief zijn."

De vervanger van Sangaré zal logischerwijs Joey Veerman worden. Eran Zahavi, die speelt tegen een club uit zijn geboorteland, gaat in de punt van de aanval spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.