Ook zonder Jeffrey Herlings gaan motorcrossers knallen in nieuw seizoen

26 februari 2022 om 09:00
nl
Met de uitgestelde Grand Prix van Groot-Brittannië start zondag het nieuwe seizoen van de motorcross. Hoewel regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings nog ontbreekt vanwege een voetblessure, zijn er met Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Calvin Vlaanderen nog altijd drie Brabanders in de MXGP. Interessant wordt dit jaar vooral ook de MX2-klasse met Roan van Moosdijk, Kay de Wolf en nieuweling Kay Karssemakers.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Vanwege de storm Eunice werd vorige weekend de GP van Engeland met een week uitgesteld. Wat betreft topper Jeffrey Helrings maakt dat niets uit, hij zit nog een behoorlijk tijdje in de lappenmand.

Maar ook zonder wereldkampioen Jeffrey Herlings uit Oploo valt er nog genoeg te beleven in de MXGP. Al zou het natuurlijk mooi zijn als Herlings snel zijn rentree kan maken. Hoe lang zijn het gebroken hielbeen hem aan de kant houdt, is nog niet duidelijk.

Herlings is een aderlating, maar natuurlijk niet de enige Brabantse blikvanger op het hoogste niveau. Met Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Calvin Vlaanderen zijn er nog genoeg crossers die voor een verrassing kunnen zorgen.

"De MX2 gaat komend seizoen ook heel interessant worden."

De ogen zullen dit seizoen zeker ook gericht zijn op de MX2. De drie Brabanders die meedoen hebben een grote drang om zich te laten zien. Verrassingen liggen hopelijk in het verschiet.

Om tot betere prestaties te komen, wisselde Roan van de Moosdijk bijvoorbeeld van team. Hij verliet F&H Racing en tekende voor twee jaar bij Rockstar Energy Husqvarna Racing. En met zijn nieuwe werkgever denkt Van de Moosdijk een gooi te kunnen doen naar een podiumplek in de MX2-klasse om daarna door te stromen naar de MXGP.

"Mijn nieuwe team bevalt echt heel erg goed", zo vertelt hij. "Het team is ontzettend professioneel en dat merk ik meteen met rijden. Ik heb een goede keuze gemaakt en een plek in de top vijf is dan ook realistisch."

"Ik wil een Grand Prix winnen en liefst zo snel mogelijk."

Ook teamgenoot Kay de Wolf uit Eersel heeft die doelstelling. Na een geweldig debuutjaar, hij eindigde zevende, wil hij nu meer. "Ik wil dit jaar top vijf te rijden", zegt de 17-jarige De Wolf vastbesloten. "Ik voel me goed en ben klaar om te knallen. Een Grand Prix winnen is mijn doel. En liefst zo snel mogelijk, want dat is toch de droom van elke crosser."

In de korte voorbereiding op het nieuwe seizoen trainden Van de Moosdijk en De Wolf samen als teamgenoten, maar ze zijn straks ook concurrenten. "Dat voelt nu nog niet zo", zegt De Moosdijk. "We hebben elkaar de laatste weken naar een hoger niveau gebracht en zijn maatjes. Maar straks in de baan ga je natuurlijk voor jezelf. Al zullen we elkaar er ook weer niet vanaf rijden."

"Grand Prix' rijden is een droom die uitkomt."

Wie ook weleens positief kan verrassen is de 17-jarige Kay Karssemakers. De crosser uit Boxtel maakt zondag op zijn KTM-motor zijn debuut in de MX2. "Het is altijd mijn droom geweest om Grand Prix' te rijden", zegt hij. "Ik ben dan ook heel erg gedreven en wil veel leren. Top vijf is voor mij te hoog gegrepen en ik stel het doel niet te hoog. Maar er kan altijd een mooie uitschieter bij zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!