Video

Carnavalsorkest in no time volgeboekt: 'Iedereen heeft zin in een feestje'

17 februari 2022 om 19:00 • Aangepast 18 februari 2022 om 08:56
nl
Dweilorkesten en blaaskapellen staan te trappelen om met carnaval weer te spelen. Pretband De Klepzijkers in Teteringen hoefde niet lang na te denken of ze weer met carnaval wilden spelen. “Binnen de kortste keren zat de carnaval helemaal vol met afspraken.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

“Alleen op zaterdagavond is nog niet duidelijk wat we gaan doen”, vertelt secretaris Marco Damen van de 16-koppige band. “D’r zijn wel wat opties, dus die moeten we nog even bekijken.”

Met de eigenaar van hun thuishonk, De Beyerd in Breda, waren ze er snel uit. “Daar spelen we twee avonden. En verder hebben we bijvoorbeeld een optreden bij de haven in Breda en hebben we op dinsdag ons eigen festival in By Tater in Teteringen. De bands en kapellen die we daarvoor vroegen, waren ook meteen enthousiast.”

De Klepzijkers bestaan al sinds 1988 en zijn dus wel gewend om een feestje te organiseren. Door het jaar heen spelen de 16 klassiek geschoolde muzikanten met elkaar ook andere muziek, maar met carnaval is het feesten geblazen.

Een optreden uit 2019:

Wachten op privacy instellingen...

Normaal begint de voorbereiding op carnaval voor de Klepzijkers al in oktober. Nu was het lang onzeker of er iets mogelijk zou zijn. “We hebben al vroeg allerlei opties doorgenomen met De Beyerd. Digitaal, zittend, alleen buiten of een volledig feest, dat waren de varianten. En voor elke variant hadden we een plan.

"Eén afspraak in een heel volle tent hebben we afgezegd."

“Er waren wel wat twijfels bij sommige leden”, vertelt Marco. “Moeten we nou weer die volle zalen in, vroegen ze zich vrijdag af. Niet iedereen zag dat zitten. Daarom hebben we nu één afspraak in een heel volle tent, waar je tussen het publiek doorloopt, afgezegd. In andere zaken is het goed geregeld met een afgescheiden podium en een ruimte waar je even apart kunt zitten.”

Marco Damen verwacht een prachtig carnaval. “Ik denk dat het minder massaal wordt, maar misschien wel des te intenser. Iedereen is toe aan een feestje.”

Vorig jaar kon alleen een online feestje:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.