Groot onderzoek naar hennepbende: zeven verdachten opgepakt

17 februari 2022 om 15:57 • Aangepast 18 februari 2022 om 15:41
nl
Zeven verdachten zijn woensdagochtend aangehouden tijdens een groot onderzoek naar een Noord-Macedonische misdaadorganisatie die zich bezighoudt met hennepteelt. Het gaat om verdachten uit Sint Willebrord, Roosendaal en Wernhout. Ze werden aangehouden nadat de recherche op verschillende plekken invallen deed.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De verdachten werden aangehouden in opdracht van het Belgische Openbaar Ministerie in samenwerking met het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Duizenden euro's en dure merkkleding
In Sint Willebrord zijn twee huizen doorzocht. In een huis aan de Leeuwerikstraat vond de recherche ruim vierhonderd hennepstekken, spullen voor hennepteelt, een paar duizend euro en een duur horloge.

In een huis aan de Roosendaalseweg zijn een 30-jarige man en een 24-jarige vrouw aangehouden. Daar nam de recherche onder meer duizenden euro's, dure merkkleding en tassen, een vuurwapen en munitie in beslag. Er lag ook hennep en hasj.

Bovenwoning en vakantiehuisje
In een bovenwoning aan de Sint Josephstraat in Roosendaal vond de recherche 30.000 euro, illegale sterke drank en illegale sigaretten. Een 48-jarige vrouw is aangehouden.

Verder werden in een vakantiehuisje in Wernhout drie mannen (19, 35 en 46 jaar) opgepakt. In een garagebox aan de Portugalstraat in Bergen op Zoom zijn verschillende spullen voor hennepteelt gevonden.

Ook in België en Noord-Macedonië werden invallen gedaan. Noord-Macedonië hoorde vroeger bij Joegoslavië, maar verklaarde zichzelf in 1991 onafhankelijk.

Foto: Politie.
Foto: Politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.