FC Den Bosch verlengt contract van trainer De Gier ondanks matige serie

17 februari 2022 om 16:25 • Aangepast 18 februari 2022 om 15:53
nl
FC Den Bosch haalde in de laatste tien wedstrijden slechts één punt. De ploeg staat onderaan in de derde periode en is afgezakt naar plek vijftien in de Keuken Kampioen Divisie. Tóch houdt de club vertrouwen in trainer Jack de Gier. Hij tekende voor één seizoen bij.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Voor De Gier kwam de contractverlenging niet als een verrassing: ‘’Na mijn aanstelling zijn we een bepaalde speelwijze gaan aanhouden, waar de clubleiding veel vertrouwen in heeft. De klik met de staf is goed en ikzelf stap iedere dag met veel plezier het veld op.’’

De reeks slechte resultaten van de laatste weken zijn daarom geen redenen voor paniek: ‘’We hadden ons natuurlijk meer voorgesteld van de derde periode. Maar we zien ook dat het balletje een aantal keer verkeerd is gevallen voor ons. Alleen tegen FC Emmen (0-2) waren we verreweg de mindere.’’

"Iedereen ziet dat FC Den Bosch stappen aan het zetten is."

Na een roerige periode met het vertrek van Roy Kuijpers en Jizz Hornkamp, is volgens de Gier de rust binnen de club weer wat teruggekeerd. Hij ziet daarom genoeg perspectief om de komende tijd alles weer op de rit te krijgen: ‘’We zijn een hecht team. Onze jongere jongens worden uitstekend begeleid door mijn staf en ervaren krachten als Wouter van der Steen en Barry Maguire. Iedereen ziet dat de club stappen aan het zetten is’’, aldus de geboren Schijndelaar.

Niet alleen hoofdcoach Jack de Gier zette woensdag een krabbel onder een nieuw contract. Ook zijn assistenten William van Overbeek en Jan de Hoon bonden zich voor twee extra seizoenen aan de club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.