Fijnfisjenie! Mis geen minuut van carnaval bij Omroep Brabant

22 februari 2022 om 11:13 • Aangepast 23 februari 2022 om 16:29
nl
Het feest der feesten staat op het punt om te beginnen. Bij Omroep Brabant kun je het carnaval op de voet volgen via allerlei kanalen: online, social media, tv en radio. We zetten onze programma's voor de carnavalsdagen op een rij. Veel plezier en maak er een fijnfisjenie! van.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

3 Uurkes Vurraf
Geen carnaval zonder 3 Uurkes Vurraf. Het evenement gaat dit jaar door, met publiek. Het zijn wel minder mensen dan voorheen, maar dat mag de pret niet drukken. 3 uurkes Vurraf is vanaf drie uur voor iedereen live te volgen bij Omroep Brabant tv, radio en online. Presentator Jordy Graat kondigt drie uur lang de grootste carnavalshits aan van onder meer Lamme Frans, Rene Schuurmans, Gebroeders Ko, Alpenzusjes, Lawineboys en Snollebollekes.

3 Uurkes Vurraf vrijdag 25 februari 15.00 - 18.00 uur. Het totale programma wordt herhaald om 19.45 uur.

Fijnfisjenie Café
Tijdens carnaval is het Fijnfisjenie Café dagelijks geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die onder meer met het Brabants Buske onze provincie doorkruisen. Carnavalsvierders kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending.

Fijnfisjenie Café is van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart live te zien op tv en online van 19.45 uur tot 21.30 uur. Elke dag is vanaf 17.45 uur ook een Pré-Fisjenie Café te zien.

Dweilradio en Carnaval Vurraf
Ook Omroep Brabant radio begint carnaval vrijdagmiddag traditioneel met de uitzending van 3 Uurkes Vurraf. Het evenement wordt live uitgezonden op radio. Daarna wordt overgeschakeld op Dweilradio. Het hele weekend is veel carnavalsmuziek te beluisteren en is te horen hoe Brabant carnaval viert. Ook op maandag en dinsdag schalt er nog een flinke dosis carnaval uit de speakers.

In de week voorafgaand aan carnaval warmt Jordy Graat iedere dag een uurtje op. Vanaf maandag 21 februari kun je tussen 19.00 en 20.00 uur luisteren naar Carnaval Vurraf.

Online en social media
Verder kun je online via liveblogs en via onze social media-kanalen de hele dag door het Brabantse carnaval op de voet volgen.

Kijktips
De vierdelige serie Carnavalshart is te zien van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart. Carnavalshart wordt dagelijks uitgezonden om 17.45 uur (daarna herhaald) in het programma Pre-fisjenie Café op Omroep Brabant-tv. In deze serie worden mooie en ontroerende carnavalsverhalen in beeld gebracht.

En op carnavalszondag (7.45 / 9.50 / 14.00 / 16.10 uur) zenden we het Carnavalsconcert Philharmonie Zuidnederland uit. Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye geeft philharmonie zuidnederland een uniek carnavalsconcert. Een combinatie van bekend carnavalsrepertoire en gevarieerde klassieke muziek. Het concert is een samenwerking van Omroep Brabant en L1 en wordt gepresenteerd door Birgit Verhoeven en Henk Hover.

Lees alle over carnaval op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!