Video

Drie vrachtwagens omgewaaid op de Moerdijkbrug, A16 dicht

18 februari 2022 om 15:51 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:30
nl
De Moerdijkbrug (A16) richting Breda is vrijdag urenlang dicht geweest. Iets voor vier uur waaide daar de eerste vrachtwagen om, waarna de weg richting Breda werd afgesloten. Het bergen van de wagens is volgens Rijkswaterstaat nu niet mogelijk, de wagens worden op een later moment weggehaald. "De oproep blijft: als je niet de weg op hoeft, doe het dan niet. En als je toch gaat, doe dan voorzichtig."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op de A16 van Breda naar Rotterdam was de rechterrijstrook ook urenlang dicht. "We proberen in de andere richting ook een rijstrook te openen", liet Rijkswaterstaat weten. "Omdat het zo hard waait, is er besloten de vrachtwagens later pas weg te halen. Dat kan nu niet, dus daarom kunnen we niet alle rijstroken openen." Om iets na tien uur waren alle vrachtwagens weggehaald en kon de A16 weer open.

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat was de scheepvaart in Brabantse kanalen ook gestremd, omdat de bruggen niet veilig kunnen worden bediend. "Er staat te veel druk op door de wind, dus die krijg je dan waarschijnlijk niet meer dicht."

Iets voor vier uur werd de eerste vrachtwagen omvergewaaid:

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over storm Eunice in dit liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!