Video

Honderden meldingen bij hulpdiensten na storm Eunice

19 februari 2022 om 10:11 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:55
nl
Bij de hulpdiensten kwamen vrijdag en zaterdagochtend vroeg honderden meldingen binnen als gevolg van storm Eunice. Een woordvoerster van Veiligheidsregio Brabant Noord gaf aan dat er rond de 950 meldingen bij 112 zijn binnengekomen.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Tais Lourinho da Silva
Geschreven door

Aanvankelijk sprak ze van vijftig, maar later bleek dat honderden meldingen per mail vanuit de meldkamer naar de kazernes waren verstuurd en daardoor niet meegeteld waren. "En veel mensen belden de gemeente", zei ze. "Veel gemeenten staan paraat om de boel op te ruimen. Zo ligt Vught bijvoorbeeld bezaaid met kleine takken."

In Midden- en West Brabant werd 112 zo'n zeshonderd keer gebeld. "Meer dan de helft van het aantal meldingen kwam uit de regio Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Breda", aldus een woordvoerster van deze regio. "De piek van de storm in deze regio bevond zich tussen vier en zes uur vrijdagmiddag. De meeste schade in Midden-Brabant werd gemeld in Oosterhout, Dongen, Tilburg en Hilvarenbeek. In Altena werden de meeste meldingen tussen vijf en zeven uur gedaan.

In de regio rond Eindhoven kwamen ruim honderd meldingen binnen. "Maar dat is niet meer dan een ruwe schatting, het werkelijke aantal ligt hoger omdat mensen ook hulp inriepen via lokale brandweerkazernes", zei een woordvoerder daar.

Interpolis
Bij verzekeraar Interpolis in Tilburg zijn tot zaterdagochtend rond half elf zo'n vierduizend schademeldingen binnengekomen. Hierbij gaat het om meldingen als gevolg van zowel storm Dudley als storm Eunice. Volgens Interpolis komt ongeveer vijftien procent van die meldingen uit Brabant. Veel daarvan komen uit Tilburg en Breda.

Joost spreekt van een uitzonderlijke situatie. "Ook omdat deze twee stormen zo vlak achter elkaar plaatsvonden." Interpolis verwacht dat het aantal schademeldingen de komende tijd nog zal oplopen. "We zetten extra personeel in om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Ik raad iedereen aan om schade online te melden. Dat is de snelste manier."

LEES OOK: Enorme schade aan spoor na storm Eunice, geen treinen tot in de middag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.