Strijdend RKC geeft zege in slotfase uit handen en speelt gelijk tegen NEC

19 februari 2022 om 18:26 • Aangepast 19 februari 2022 om 21:14
RKC heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld bij NEC. Lang leken de Waalwijkers op weg naar een overwinning maar twee minuten voor tijd ging het alsnog mis.

Cadeautjes zijn er om uit te pakken. Iets wat Richard van der Venne deed na ruim een kwartier voetballen. Achterin ging het bij NEC fout. Er was verwarring om een tweede bal die in het veld kwam maar bovenal was er knullig balverlies.

De middenvelder van RKC profiteerde van deze fout en schoot de bal keurig langs de NEC-goalie. Het was de eerste keer dat de Waalwijkers in de buurt waren van het zestienmetergebied.

Tegenhouden
RKC was duidelijk niet naar Nijmegen gekomen om mooi te gaan voetballen. Het resultaat was heilig. Er was notabene drie keer op rij verloren terwijl de concurrentie ineens punten ging pakken. RKC stond voor aanvang van de wedstrijd nog altijd boven de streep maar zag de laatste weken een riante voorsprong steeds verder slinken. Plek zestien kwam weer dichtbij.

In de bekende 532-formatie kon RKC na de voorsprong gaan tegenhouden. Dat deed het met verve. NEC kreeg in de eerste helft geen kans terwijl de thuisploeg wel het meeste balbezit had. Goed voor de amusementswaarde van de wedstrijd was het niet.

Gemiste kansen
De tweede helft werd veel leuker om naar te kijken. NEC ging risico’s nemen waardoor er voor de bezoekers veel ruimtes kwamen in de omschakeling. Michiel Kramer voorkwam op de lijn de gelijkmaker van de thuisploeg. Van der Venne kreeg twee uitgelezen mogelijkheden op de 0-2.

De aanvallende middenvelder keerde zaterdagmiddag terug in de basis nadat hij eerde al terugkeerde van een blessure. De nummer tien van RKC gaat altijd voorop in de strijd en dat was iets wat de Waalwijkers nodig hadden tegen een fysiek sterk NEC.

De druk van de thuisploeg werd groter en groter, maar het was juist RKC dat de grootste kansen kreeg. Het liet meerdere kansrijke momenten onbenut.

Late gelijkmaker
Het werden dure missers voor RKC. Want twee minuten voor tijd ging het fout voor de Waalwijkers. Jonathan Okita wist sluw een schot van richting te veranderen waardoor keeper Etienne Vaessen kansloos was.Een zure gelijkmaker aangezien de bezoekers amper een kans hadden wegegeven.

NEC rook bloed en ging nog nadrukkelijk op zoek naar een winnende treffer. Ondanks de nodige kansen in de vijf minuten blessuretijd viel die niet meer. RKC pakt een punt op bezoek bij de Nijmegenaren. Een op papier prima resultaat, al zal die als een nederlaag aanvoelen.